Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

FW: ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 10:53 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η προγραμματική συμφωνία με οκτώ βουλευτές του κόμματος να αμφισβητούν ανοικτά τον Ευ. Βενιζέλο και να ζητούν να μην μετατραπεί το ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα...
της ΝΔ.
Οι κ. κ. Κώστας Σκανδαλίδης, Θάνος Μωραίτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μιχάλης Κασσής, Νίκος Σηφοουνάκης, Γιώργος Ντόλιος, Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιάννης Κουτσούκος άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική αλλά και την τακτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ.
Οι ίδιοι ζήτησαν από τον πρόεδρο του κόμματος να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει κοινή κάθοδος στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο κ. Σκανδαλίδης ζήτησε να ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ ποια μέτρα μπορεί να ψηφίσει ενώ ο κ. Κουτσούκος ζήτησε να συγκληθεί η κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για να καθορίσει τη στρατηγική στις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Ο κ. Μωραΐτης σχολίασε την διακήρυξη Σαμαρά περί σκληρής διαπραγμάτευσης με την Τρόικα τονίζοντας ότι «έχουμε ζήσει τον αντιμνημονιακό Σαμαρά Νο1, τώρα μας λένε ότι θα ζήσουμε και τον αντιμνημονιακό Σαμαρά νούμερο 2. Κανείς μας όμως δεν θέλει να δει το έργο». Ιδιαίτερα επικριτικοί για την τακτική του ΠΑΣΟΚ και ως προς τις σχέσεις που αναπτύσσει με τη ΝΔ ήταν η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Δημήτρης Κρεμαστινός.
Επεισόδιο δημιουργήθηκε μεταξύ του Οδ. Κωνσταντινόπουλου με τον Κ. Σκανδαλίδη. «Μας πείραξε η Σώτη και όχι που βάλαμε τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο στα ψηφοδέλτιά μας;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει την κριτική που ασκήθηκε νωρίτερα κατά της σημερινής κυβέρνησης λέγοντας: «Να συμφωνήσουμε τι λέμε: ή ο Σαμαράς ακολουθεί την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου, στην οποία πολλοί εκ των σημερινών διαφωνούντων ήταν υπουργοί, ή έχει αλλάξει πολιτική. Και τα δύο δεν γίνονται».
Ρόλο υπερασπιστιστή ανέλαβε και ο Χρήστος Γκόγκας ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Εγώ νιώθω ότι σώζω την πατρίδα μου και δεν νιώθω δεξιός, με αυτά που κάνουμε».
Από την πλευρά του ο Ευ. Βενιζέλος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους αλλά μίλησε και για «τζάμπα μάγκες».


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου