Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

FW: ''Η NSA ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 35 ΞΕΝΩΝ ΗΓΕΤΩΝ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 12:15 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''Η NSA ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 35 ΞΕΝΩΝ ΗΓΕΤΩΝ''...

 

Νέες αποκαλύψεις όσον αφορά στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ευρωπαίων πολιτικών και πολιτών από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ φέρνει στο φως η βρετανική ...
εφημερίδα Guardian.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται απόρρητο έγγραφο που παρέδωσε ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, Έντουαρντ Σνόουντεν, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές κλήσεις 35 ξένων ηγετών, τα ονόματα των οποίων δεν αναφέρονται.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η NSA ενθαρρύνει αξιωματούχους φορέων και υπηρεσιών της αμερικανικής κυβέρνησης να μοιράζονται τις λίστες επαφών τους, έτσι ώστε να προστίθενται τηλεφωνικοί αριθμοί ξένων πολιτικών στα συστήματα παρακολούθησής της.
Όπως αναφέρεται, σε μια περίπτωση, ένας αμερικανός αξιωματούχος (ο οποίος δεν κατονομάζεται) παρέδωσε στην NSA πάνω από 200 αριθμούς τηλεφώνων, στους οποίους περιλαμβάνονταν και αυτοί των 35 ξένων ηγετών.
Το υπόμνημα που διέρρευσε μέσω του Σνόουντεν χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2006 και σύμφωνα με αυτό από τις παρακολουθήσεις δεν προέκυψαν σημαντικές, αξιοποιήσιμες πληροφορίες.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου