Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

FW: NEAΡΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, October 24, 2013 11:13 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: NEAΡΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...

 

Άνδρας και γυναίκα, κοντά στα 20 τους χρόνια, βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι στο νότιο Αφγανιστάν, με τη δολοφονία τους αποδίδεται στο γεγονός ότι διατηρούσαν ερωτική σχέση χωρίς να έχουν παντρευτεί,...
όπως δήλωσαν στελέχη της αστυνομίας στην επαρχία Χελμάντ.
«Αστυνομική περίπολος βρήκε τις σορούς ενός νέου άνδρα και ενός κοριτσιού που είχαν αποκεφαλιστεί το βράδυ της Τρίτης σε νεκροταφείο σε προάστιο της πόλης Λασκάρ Γκαχ, κοντά στη συνοικία Νάουα», δήλωσε ο Τζούμα Γκιουλ Χεμάτ, αξιωματικός της αστυνομίας στην επαρχία.
Ο κ. Χεμάτ πρόσθεσε ότι ο Χατζί Τορτζάν, τοπικός οπλαρχηγός που φέρεται να συνδέεται με τους Ταλιμπάν, πιθανόν να ενέχεται στην υπόθεση.
Το ζευγάρι πιστεύεται ότι ήταν «εραστές που το έσκαγαν από το χωριό τους», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα, ωστόσο, με άλλον αστυνομικό της αστυνομίας, τον Μοχάμαντ Ισμαήλ Χοτάκ, το ζευγάρι απήχθη την προηγουμένη από τουλάχιστον 10 ενόπλους οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι του νεαρού.
Το δεύτερο στέλεχος της αστυνομίας επισήμανε επίσης ότι «η έρευνα έδειξε ότι οι δύο νέοι ζούσαν μια ιστορία παράνομου έρωτα. Θεωρούμε ότι η οικογένεια και οι οικείοι της νέας γυναίκας βρίσκονται πίσω από τους φόνους».
Εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «έρευνα» η οποία θα αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβη.
Οι ερωτικές σχέσεις εκτός γάμου προκαλούν έντονη δυσαρέσκεια στη συντηρητική ισλαμική χώρα, όπου οι περισσότεροι γάμοι συνάπτονται με συνοικέσια και, εάν υπάρξουν διαφωνίες, προκαλούνται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ οικογενειών.
Πολλοί νέοι και πολλές νέες σφαγιάστηκαν πέρυσι στη χώρα διότι διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις χωρίς την έγκριση των οικογενειών τους, ανάμεσά τους δύο αδελφές οι οποίες εκτελέστηκαν από τον πατέρα τους, επίσης στην επαρχία Χελμάντ.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο, Γαλλικό Πρακτορείο


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου