Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

FW: ΣΦΟΔΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 12:01 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΦΟΔΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...

 

Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονταν την Πέμπτη μεταξύ κούρδων μαχητών και τζιχαντιστών για τον έλεγχο πόλης η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...

«Οι συγκρούσεις άρχισαν γύρω στα μεσάνυχτα,  την ώρα που οι Κούρδοι προχωρούσαν προς την Αλιαρουμπιέ, πόλη η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε και άλλες ομάδες τζιχαντιστών και διήρκεσαν 12 ώρες», διευκρίνισε το παρατηρητήριο.
«Οι Κούρδοι κατάφεραν να καταλάβουν δύο χωριά που ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές, όμως θα τους είναι δύσκολο να ελέγξουν την Αλιαρουμπιέ γιατί το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε έχει συγκεντρώσει στην περιοχή πολλούς μαχητές», σημείωσε ο διευθυντής της συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Τόσο για τους Κούρδους όσο και για τους τζιχαντιστές είναι ζωτικής σημασίας να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τις περιοχές κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, διότι αποτελούν σημεία διέλευσης για ανθρώπους και πυρομαχικά. Οι σύροι Κούρδοι βρίσκονται σε επαφή με την αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν και οι τζιχαντιστές με σουνίτες αντάρτες στο Ιράκ.
Εδώ και πολλούς μήνες σημειώνονται μάχες μεταξύ των τζιχαντιστών και των Κούρδων για τον έλεγχο της βορειοανατολικής Συρίας, που είναι πλούσια σε πετρέλαιο και όπου βρίσκονται πολλές σιταποθήκες.
Επίθεση με παγιδευμένο όχημα στη Χομς
Στο μεταξύ, επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη νότια Χομς προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου, ενώ 43 ακόμη τραυματίστηκαν, όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.
«Μια τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Αλ Νούζα της Χομς προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 43 ακόμη, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη συνοικία ζουν κυρίως αλαουίτες, μέλη της θρησκευτικής μειονότητας στην οποία ανήκει και ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο στρατός ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Χομς, ενώ οι αντάρτες βρίσκονται οχυρωμένοι στο κέντρο της πόλης.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου