Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

FW: ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΗΑΕ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, October 23, 2013 11:32 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΗΑΕ...

 

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) επί του κειμένου...
της Συμφωνίας για την Αμοιβαία Προώθηση και Προστασία Επενδύσεων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, το μονογραφηθέν κείμενο λαμβάνει υπ’ όψιν σημεία ελληνικού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην συμμόρφωση με το ενωσιακό κεκτημένο, και επιτυγχάνει τους στόχους που είχαν τεθεί από ελληνικής πλευράς, ανοίγοντας τον δρόμο για εκατέρωθεν επενδύσεις.
Για να υπογραφεί και να τεθεί σε ισχύ η συγκεκριμένη συμφωνία προβλέπεται αρχικά η έγκριση του κειμένου από την Κομισιόν και στη συνέχεια η κύρωσή του από τη Βουλή.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση των ΗΑΕ για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.
 «Η συμφωνία για την αμοιβαία προώθηση και προστασία των επενδύσεων – που θα προωθηθεί άμεσα προς έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – θα συμβάλει στην οικοδόμηση μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Η.Α.Ε. και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει μεγάλα περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων» δήλωσε.
Ο κ.Μηταράκης ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν είναι απλά ένα μέλος της Ευρωζώνης, καθώς έχει  διαχρονικά άριστες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο και κατέχει μια στρατηγική θέση στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
«Καθώς η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και βγαίνει από την ύφεση δημιουργούνται σοβαρές επενδυτικές ευκαιρίες. Αυτές τις ευκαιρίες θέλουμε να αναδείξουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε επ’ ωφελεία και των δύο χωρών» κατέληξε.
Από την πλευρά των ΗΑΕ o υφυπουργός Οικονομικών, κ. Younis Haji Al Khoori, δήλωσε ότι αυτή η συμφωνία, μαζί με τις άλλες συμφωνίες που υπεγράφησαν πρόσφατα, θα ενισχύσει περαιτέρω την ροή κεφαλαίου μεταξύ των δύο χωρών και θα παρέχει μεγαλύτερη σιγουριά για τους επενδυτές όσον αφορά στο νομικό πλαίσιο στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν οι επιχειρηματίες σε περιπτώσεις όπως η επίλυση διαφορών.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η συμφωνία αυτή χρειάζεται να υπογραφεί και να επικυρωθεί το συντομότερο δυνατό.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου