Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

FW: 32 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΡΩΤΟΥΝ ΤΟΝ Π.ΚΑΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, October 17, 2013 8:23 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: 32 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΡΩΤΟΥΝ ΤΟΝ Π.ΚΑΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...

 

Ερώτηση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση κατέθεσαν προς τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή 32 βουλευτές της Ν.Δ., ζητώντας του να τους ενημερώσει σχετικά με τις πρωτοβουλίες που ...
προτίθεται να αναλάβει, ώστε «να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα».
Την ερώτηση υπογράφει πρώτος ο Ηλίας Βλαχονιάννης και ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι Ιορδάνης Τζαμτζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τασσούλας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.
Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Καψής απηύθυνε έκκληση να αδειάσει το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, καθώς όπως είπε, υπάρχει ο κίνδυνος να μην είναι δυνατή η ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού σχετικά με το θέμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, επεσήμανε ότι αν δεν επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα η Δημόσια Τηλεόραση στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη της ελληνικής προεδρίας, και αυτό όπως είπε, «ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους».
Ο κ. Καψής παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση για την σύσταση του νέου φορέα της ΝΕΡΙΤ και συμφώνησε με τον κ. Κρεμαστινό ότι το πρόγραμμα που εκπέμπεται είναι υποδεέστερο σε σχέση με αυτό που πρέπει να εκπέμπει η Δημόσια Τηλεόραση, ενώ απέδωσε τα προβλήματα αυτά στην κατάληψη του Ραδιομεγάρου που συνεχίζεται και εξακολουθεί, όπως επεσήμανε, να κρατά ομήρους και τα 1.200 άτομα τα ονόματα των οποίων είχαν ανακοινωθεί για την πρόσληψή τους στον ενδιάμεσο φορέα.
«Όσο παρατείνεται η εκκρεμότητα, τόσο οι προσλήψεις χάνουν το νόημα» τους, επεσήμανε ο κ. Καψής ενώ διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει η προκήρυξη των νέων θέσεων για την στελέχωση της ΝΕΡΙΤ και οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ουσίας, αξιοκρατικά, με πολλές δικλείδες ασφαλείας αλλά και με απόλυτη διαφάνεια.
Για τις αποζημιώσεις στους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ επανέλαβε πως θα είναι πλήρεις όπως προβλέπονται από την σχετική τροπολογία που έχει ψηφιστεί στη Βουλή.
Πηγή: ΑΜΠΕ


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου