Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

FW: ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, October 24, 2013 12:19 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ...

 

Σε δημόσια έκκληση για την απελευθέρωση δημοσιογράφου της ο οποίος κρατείται από την αστυνομία προχώρησε, στην πρώτη της σελίδα, κινεζική εφημερίδα, σε ένα σπάνιο περιστατικό για την ασιατική χώρα...

Η «The New Express», η οποία εδρεύει στο Γκουανγκζού, κάλεσε σε απελευθέρωση του δημοσιογράφου Τσεν Γιονγκζού, ο οποίος κρατείται από την προηγούμενη εβδομάδα.
Το κινεζικό φύλλο ισχυρίζεται ότι η κράτηση του κ. Τσεν συνδέεται με ρεπορτάζ τα οποία δημοσίευσε σχετικά με ημικρατική κατασκευαστική εταιρεία με έδρα στο Χουνάν.
Η αστυνομία του Χουνάν επιβεβαίωσε ότι ο δημοσιογράφος κρατείται για «προσβολή της φήμης της επιχείρησης».
Νωρίτερα εντός του 2013, ο κ. Τσεν είχε δημοσιεύσει πολλά ρεπορτάζ για την Zoomlion, η οποία βρίσκεται ιδιοκτησιακά κατά ένα μέρος υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της επαρχίας του Χουνάν.
Η Zoomlion είχε εκδώσει ανακοίνωση μετά τη δημοσίευση ενός από τα άρθρα της New Express, σημειώνοντας ότι προκάλεσε πτώση της τιμής της μετοχής της.
Σε δήλωσή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, στα τέλη Μαΐου, η εταιρεία αποκάλεσε τους ισχυρισμούς της εφημερίδας «ψεύτικους, αβάσιμους και παραπλανητικούς».
Η New Express όρισε σαν κεντρικό της τίτλο τρεις μεγάλους κινεζικο΄τα χαρακτήρες οι οποίοι σημαίνουν «Παρακαλούμε απελευθερώστε τον».
Σημειώνει δε ότι δεν έκανε μέχρι στιγμής θέμα τη σύλληψη του κ. Τσεν από τις 19 Οκτωβρίου, λόγω φόβων ότι θα μπορούσε να κακοποιηθεί.
Τα τελευταία χρόνια, οι κινεζικές αρχές έχουν έλθει πολλές φορές σε σύγκρουση με τον Τύπο.
Τον Ιανουάριο, δημοσιογράφοι της εφημερίδας Southern Weekly της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ είχαν ζητήσει την παραίτηση κρατικού υπεύθυνου προπαγάνδας της περιοχής τους, καθώς είχε αλλάξει το βασικό άρθρο το οποίο καλούσε σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις σε έναν ύμνο για το ΚΚ Κίνας.
Δεκάδες δικηγόροι έχουν προσφερθεί μέχρι στιγμής, μέσω του Διαδικτύου, να παράσχουν υπεράσπιση στον Τσεν Γιονγκζού.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου