Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

FW: ''AΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, October 23, 2013 11:35 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''AΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ''...

 

Τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ εξέφρασαν σε ανακοίνωσή τους οι Νέοι ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας παράλληλα λόγο για «άγχος της κυβέρνησης να τελειώνει με το πανεπιστήμιο όπως το ξέρουμε»...

«Καταλαβαίνουμε ότι δίπλα στην κοινωνική διάλυση και τον εργασιακό μεσαίωνα που προωθούν οι μνημονιακές δυνάμεις, έρχεται το πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων, το πανεπιστήμιο των λίγων, το πανεπιστήμιο - κέντρο κατάρτισης για την γενιά της επισφάλειας. Γι’ αυτό το λόγο και θα σταθούμε δίπλα στον αγώνα στων εργαζομένων που είναι και δικός μας αγώνας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι Νέοι ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι καμία προσπάθεια «τρομοκράτησης» δεν μπορεί να κάμψει μια από τις «μεγαλύτερες απεργίες του τελευταίου διαστήματος».
«Η απάντησή μας στην επαίσχυντη τροπολογία που ψηφίστηκε χθες το βράδυ από τη δικομματική κυβέρνηση, προκειμένου να θέσει σε αργία εργαζόμενους των πανεπιστημίων που δεν συμβιβάζονται με την απόλυσή τους, δεν θα είναι άλλη από τη συνέχιση του μεγαλειώδους αυτού αγώνα, για την ακύρωση των απολύσεων, για την υπεράσπιση του πανεπιστημίου, για την ανατροπή τους! Ήδη η πρώτη απάντηση δόθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, με τη σημερινή απόφαση του Συλλόγου του ΕΚΠΑ για συνέχιση της απεργίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι Νέοι ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «ανησυχούν» για τα πανεπιστήμια υποσχόμενοι 1.349 απολύσεις στην τρόικα πριν αρχίσει η ακαδημαϊκή χρονιά. «Ανησυχούν για το Πανεπιστήμιο συκοφαντώντας το, στέλνοντας ΜΑΤ απέναντι σε φοιτητές και φοιτήτριες, επικαλούμενοι τη νομιμότητα των απολύσεων και της διάλυσής τους».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι καθηγητές δεν ανησυχούν με αυτόν τον τρόπο, με τον «συλλογικό αγώνα της πανεπιστημιακής κοινότητας» να αναπτύσσεται όλο και περισσότερο σαν αντίπαλο δέος στη «βίαιη υποβάθμιση του πανεπιστημίου και στις απολύσεις των εργαζομένων.
Σύμφωνα με τους Νέους ΣΥΡΙΖΑ, απέναντί τους βρίσκεται η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, «που έχει πολύ καλά οριοθετήσει τον ρόλο της μακριά από τα πανεπιστήμια, έξω από κάθε συλλογική διαδικασία, κάνοντας εμφανίσεις μόνο με τη συνοδεία πληρωμένων μπράβων ενάντια στους φοιτητές και βγάζοντας ανακοινώσεις είτε για να υπερασπιστεί τις δυνάμεις καταστολής, είτε για να μεταφέρει μια υποτιθέμενη αγανάκτηση».


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου