Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

FW: ΚΡΙΣΙΜΟ 48ΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, October 24, 2013 12:46 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΚΡΙΣΙΜΟ 48ΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Μπαράζ επαφών με ομολόγους του θα έχει σήμερα, Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στο επίκεντρο των διμερών συζητήσεων θα βρεθεί η πορεία της...
ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα κάνει το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της πολιτικής διαπραγμάτευσης, λίγα 24ωρα πριν από την επιστροφή της τρόικας.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ενημερώσει τους συνομιλήτές του για την επίτευξη των στόχων (πρωτογενές πλεόνασμα) και να ζητήσει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Αναμένεται να επισημάνει, δε, ότι είναι προς όφελος τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρωζώνης συνολικά, οι αποφάσεις να ληφθούν σύντομα.

Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να πείσει τους ομολόγους του ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λάβει άλλα μέτρα, παρά την ενόχληση που εκφράστηκε από τις Βρυξέλλες τις προηγούμενες ημέρες για τη στάση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης.

Χθες, Τετάρτη, ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς πολυετούς αυξημένης δημοσιονομικής επιτήρησης έως ότου αποπληρώσει το 75% των δανείων που έχει λάβει από την Ευρωζώνη και τον Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Ο ίδιος έδωσε και χρονοδιάγραμμα για τις αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το ζήτημα του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού θα εξεταστεί το Δεκέμβριο - Ιανουάριο και το ζήτημα του χρέους το καλοκαίρι.

Σχετικά, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας περιορίστηκε να σχολιάσει ότι η δήλωση του Όλι Ρεν για επιτήρηση ισχύει για όλες τις χώρες με μνημόνια, ενώ συνέδεσε την επιτήρηση με τον έλεγχο των προϋπολογισμών των χωρών μελών της ΕΕ από τις Βρυξέλλες, λέγοντας: «Σε μία Ομοσπονδιακή Ευρώπη όλων μας οι προϋπολογισμοί είναι κάτω από τον έλεγχο και των υπολοίπων».


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου