Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

FW: ''ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 10:28 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ''...

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτίμησε την Πέμπτη - μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις ...
των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην Ευρώπη - ότι έχει έλθει η ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση να μιλήσει με μια φωνή, «ισχυρή και ενιαία», στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για το θέμα.
«Η προστασία των δεδομένων πρέπει να εφαρμόζεται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πολιτών, όπως και στο κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ», ανέφερε χαρακτηριστικά η ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων Βίβιαν Ρέντινγκ, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της.
«Τώρα πρέπει να δράσουμε και όχι απλώς να κάνουμε δηλώσεις στην σύνοδο κορυφής», τόνισε, αναφερόμενη σε σχέδιο νόμου για την προστασία των δεδομένων το οποίο έχει μπλοκαριστεί λόγω των διαφορών απόψεων μεταξύ των κρατών - μελών.
Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου «θα επιτρέψει στην ΕΕ να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ» και «να αποκτήσει μια φωνή ισχυρή και ενιαία», πρόσθεσε η κ. Ρέντινγκ.
«Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν την ευκαιρία να δείξουν ότι η μεταρρύθμιση που αφορά την προστασία των δεδομένων μπορεί να υιοθετηθεί έως την άνοιξη του 2014. Θα πρόκειται για μια διακήρυξη ανεξαρτησίας εκ μέρους της Ευρώπης διότι θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει με αξιόπιστο τρόπο τις Ηνωμένες Πολιτείες και να διαπραγματευθεί ισότιμα», ανέφερε ακόμη.
«Μόνο αν είμαστε ενωμένοι είμαστε αξιόπιστοι», επέμεινε η κ. Ρέντινγκ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου