Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

FW: ''Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΧΡΕΟΥΣ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, October 24, 2013 12:16 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΧΡΕΟΥΣ''...

 

Να άρει την αβεβαιότητα που δημιουργείται από το βάρος του δημόσιου χρέους κάλεσε την Ευρώπη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τονίζοντας παράλληλα πως η διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης ισοδυναμεί με δραματική...
υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας, χωρίς να προσφέρει διέξοδο.
«Αν για την Ελλάδα είναι απαραίτητο να επιδοθεί ειλικρινά στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, για την Ευρώπη είναι αναγκαίο να άρει την αβεβαιότητα που δημιουργείται από το βάρος του δημόσιου χρέους, γιατί μόνο τότε θα εισρεύσουν κεφάλαια, θα γίνουν επενδύσεις, θα δημιουργηθούν δουλειές, θα καταστεί δυνατή η ανάπτυξη της οικονομίας -όλα βασικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», ανέφερε σε ομιλία του στις Βρυξέλλες.

«Οι εταίροι μας», πρόσθεσε, «καταλογίζουν στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο μεταρρυθμιστική απροθυμία και ολιγωρία, καθώς και αποτυχία στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Ίσως αυτό να αληθεύει. Εκείνο, όμως, που από πλευράς μου θέλω να τονίσω, είναι ότι τη διαχρονική αυτή υστέρηση την πληρώνει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο».

Ο κ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη ριζοσπαστικών επιλογών και πολιτικών μακράς πνοής για να αναγεννηθεί το ευρωπαϊκό ιδεώδες στα μάτια των ευρωπαϊκών λαών.

«Ο πολιτικός χρόνος, όπως και οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης "τρέχουν" γρηγορότερα από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης καλούνται να ξαναδούν τη δημοσιονομική πολιτική όχι ως δόγμα λιτότητας αλλά ως εργαλείο ανάπτυξης. Να υιοθετήσουν στοχευμένες πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης ώστε να γεφυρώσουν το χάσμα Βορά- Νότου. Να αναμορφώσουν χωρίς να συρρικνώσουν το κοινωνικό κράτος. Και να επιδιώξουν να γίνει επιτέλους το ευρώ ένα πραγματικά ενιαίο νόμισμα, μέσω της ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης και της έκδοσης ευρωομολόγων», είπε. Πηγή: ΑΜΠΕ


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου