Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

FW: ''ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 11:37 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ''...

 

«Είμαστε η πλουσιότερη ήπειρος του πλανήτη. Σίγουρα μπορούμε περισσότερα αν δουλέψουμε μαζί, αν ψάξουμε να βρούμε λύσεις κι αν μαζί αναλάβουμε τις ευθύνες μας» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας ...
για το ζήτημα της μετανάστευσης στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Η Λαμπεντούζα έχει γίνει σύμβολο της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, σημείωσε ο κ. Σουλτς, προσθέτοντας ότι πρέπει να αποτελέσει και σημείο καμπής για την πολιτική αυτή. Στη συνέχεια, ζήτησε περισσότερη στήριξη για τις μεσογειακές χώρες, από τις οποίες εισέρχονται οι περισσότεροι λαθρομετανάστες αλλά και γενικότερα περισσότερη συνεργασία, αλληλεγγύη και ευελιξία στη μεταναστευτική πολιτική.
«Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα τελευταία 20 χρόνια τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κι άλλους θανάτους» δήλωσε, μεταφέροντας την απογοήτευση του Ευρωκοινοβουλίου για την άρνηση των κρατών μελών να επιτρέψουν κάποια ευελιξία στην πολιτική ασύλου.
«Οφείλουμε να στηρίξουμε τις μεσογειακές χώρες στην υποδοχή των προσφύγων και να οργανώσουμε μια δίκαιη κατανομή τους μεταξύ των κρατών μελών» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για θέμα αλληλεγγύης, που θα έπρεπε να κυριαρχεί στις εργασίες, αλλά αντ’αυτού τοποθετήθηκε στο τέλος του προγράμματος της Συνόδου.
Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, η Ευρώπη πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα για να βοηθήσει εκείνους που κινδυνεύουν στη θάλασσα αλλά και ένα σύστημα νόμιμης μετανάστευσης για να μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου