Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

FW: ''ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, October 23, 2013 11:21 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ''...

 

...ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ !
Επιπλέον φορολόγηση και περικοπές μισθών το μόνο που θα κάνουν είναι να βλάψουν την οικονομία και να ενισχύσουν την ακροδεξιά προειδοποίησε...
ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σε συνέντευξή του στην «Nuernberger Zeitung», στο περιθώριο των εργασιών της 4ης Ελληνογερμανικής Εθνοσυνέλευσης που ολοκληρώνεται σήμερα στη Νυρεμβέργη.
Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα γίνονται μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει προ καιρού, επεσήμανε όμως  ότι οι επιδόσεις της χώρας μας στη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών είναι μοναδικές στην Ευρώπη.
«Δεν γνωρίζω καμιά χώρα που έπρεπε να καταβάλει τέτοια προσπάθεια - ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες» τόνισε.
Έχει κάνει λάθη η Ε.Ε.
Παράλληλα ο κ. Μιχελάκης ασκεί κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς, όπως λέει, κάποιες αιτιάσεις των εταίρων υπήρξαν λανθασμένες και αναφέρει ενδεικτικά τον ΦΠΑ στο 23% για τις επιχειρήσεις εστίασης που ίσχυε στην Ελλάδα.
Μάλιστα σχολιάζει ότι υπήρξαν και άλλες στις οποίες η τρόικα επέδειξε πεισματική ή αντιπαραγωγική διάθεση.
Επιπλέον ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίζεται επικριτικός και σε ό,τι αφορά τις δομές της Ένωσης.
«Η ΕΕ έκανε σοβαρά λάθη. Είναι μόνο νομισματική Ένωση, χωρίς κοινή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική. Επίσης δεν υπάρχει κοινή εξωτερική πολιτική» δηλώνει. Όταν ανακαλύφθηκε αέριο στο Αιγαίο, «μια συγκεκριμένη χώρα ήγειρε αξιώσεις στα έσοδά μας. Ενδιαφέρεται η ΕΕ γι’ αυτό το ζήτημα;» είπε.
 Μόνοδρομος Ε.Ε. και ευρώ
Ο κ. Μιχελάκης δεν βλέπει, ωστόσο, άλλη εναλλακτική εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ και, αναφερόμενος στους Γερμανούς ευρωσκεπτικιστές της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία», οι οποίοι ζητούσαν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάνει λόγο για «όχι μόνο παράλογη, αλλά και εγκληματική» θέση, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν σαν να δημιουργείται ένα ντόμινο χωρίς ορατό τέλος.
Ερωτηθείς  σχετικά με τις ελληνογερμανικές σχέσεις και την ένταση του πρόσφατου παρελθόντος, ο κ. Μιχελάκης αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα πρόβλημα με άλλους λαούς και προσθέτει:
«Οι Έλληνες είναι ειρηνικός λαός και θέλουν να τους σέβονται οι άλλοι. Αυτό ισχύει τόσο για τους πολίτες όσο και για τους Έλληνες πολιτικούς».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαφθοράς στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο υπουργός Εσωτερικών εξηγεί ότι «η διαφθορά δεν είναι ο κανόνας» και περιγράφει τη λειτουργία του Ειδικού Σώματος Επιθεώρησης και την υποχρέωση δημοσίευσης των προϋπολογισμών κάθε αυτοδιοικητικού οργανισμού. «Παρ΄ όλα αυτά, η Ελλάδα εξακολουθεί να προβάλλεται ως μαύρο πρόβατο» σημειώνει.
Πηγή: ΑΜΠΕ


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου