Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

FW: ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΜΕΤΡΟ, ΕΠΑΙΤΕΙΑ, ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ!

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, October 24, 2013 12:46 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΜΕΤΡΟ, ΕΠΑΙΤΕΙΑ, ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ!

 

Γράφει ο Κ.Π. 
Aγαπητό Fimotro,
Χθές το μεσημέρι περπατούσα σε κεντρικό δρόμο των Αθηνών για να πάρω το Μετρό. Έξω από ένα κατάστημα, που έγραφε «ενοικιάζεται», ένας καλοντυμένος κύριος το περιεργζόταν. Μάλλον θα...
ενδιαφέρεται να το νοικιάσει σκέφθηκα. Όταν πλησίασα με στάματησε δείχνοντας αμηχανία και εκνευρισμό..                                                                                                          
-Ορίστε κυριέ μου το κατάστημα κλειστό, πιο κάτω κλειστό, παντού κλειστά και μετά σου λέει ανάπτυξη, τη ανάπτυξη, δεν πάνε στο διάολο!                                                

Προχωρώντας προς το Μετρό, στην είσοδο, όπως σχεδόν σε πολλές εισόδους το χέρι απλωμένο από «επαγγελματίες» η μη της επαιτείας. Δεν έδωσα σημασία και προχώρησα. Ξεκινώντας ο συρμός του Μετρό, άλλη κυρία, με ένα ακορντεόν και ένα κοριτσάκι 5-6 ετών άπλωνε το χέρι! Δίπλα μου ένα ζευγάρι αμερικανών τουριστών κοίταζε περίεργα. Δεν πέρασαν 2 λεπτά και άλλος κύριος με στυλό και αναπτήρες ζητούσε τη βοήθεια για το άρωστο παιδί του. Άλλος μόλις είχε βγει από τον κορυδαλλό και ήταν άνεργος. Τον ακολουθούσε παλικάρι, στηριζόμενο σε πατερίτσες υποφέροντας από Αids όπως έλεγε(!).

Στην επόμενη στάση, άλλος νεαρός, πουλώντας μπαταρίες και κρατώντας και αποδεικτικό υλικό από κάποιο κανάλι που τον «είχε» παρουσιάσει μάζευε χρήματα για την άρωστη αδελφούλα του που είχε καρκίνο στο κεφάλι και έπρεπε να κάνει εγχείρηση. Ο επόμενος ήταν οδηγός που είχε απολυθεί και πουλώντας αναπτήρες προσπθούσε να ζήσει τίμια την εικογενειά του με τα 4 παιδιά όπως έλεγε! Το ζευγάρι των αμερικανών τουριστών κοίταζε συνεχώς περίεργα. Όταν αποφάσισα να τους μιλήσω και να λύσω την απορία τους είδα μία έκπληξη στα προσωπά τους. Όχι διότι δεν είχαν συναντήσει τέτοια φαινόμενα σε άλλες χώρες, όσο η συχνότητα ανθρώπων στην επαιτεία και κυρίως μέσα στο Μετρό.

Μήπως λοιπόν οι αρμόδιοι πρέπει να σταματήσυν τέτοια φαινόμενα μέσα στους συρμούς; όχι μόνο διότι κάνουν κακό στον τουρισμό μας, αλλά και ο κάθε επιβάτης που πάει στη δουλειά του δεν είναι υποχρεωμένος να ακούει δράματα και παρακλήσεις πονεμένων η μη ψυχών για ελεημοσύνη η βοήθεια;

Την ίδια ώρα όμως στο Μαξίμου, Σαμαράς-Βενιζέλος υπέγραφαν προγραμματική συμφωνία, «εξάντληση της 4ετίας», Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και κόκινες γραμμές(!!!). Για ανάπτυξη και επενδύσεις τίποτα! Μάλλον ο φίλος που μιλούσε για αναπτυξη είχε απολυτο δίκιο. Τελικά, πέρα από χώρα της φτώχιας, ανεργίας, χρέους και σισσυτίου, είμαστε και χώρα της επαιτείας; Ο παραλογισμός στο αποκορυφωμά του!!!


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου