Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

FW: NEOΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, October 23, 2013 11:47 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: NEOΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ...

 

Τον Ιρλανδό Τζον Χούρικαν, πρώην επικεφαλής επενδυτικής της Royal Bank of Scotland, διόρισε η Τράπεζα Κύπρου στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου...
O Χούρικαν διηύθυνε το τμήμα επενδύσεων της RBS από το 2008 έως το 2013 και αναλαμβάνει να επιβλέψει την εκτεταμένη αναδιάρθρωση της τράπεζας μετά την πρωτοφανή τραπεζική κρίση που ξέσπασε το Μάρτιο στην Κύπρο.
«Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου θεωρεί ότι ο διορισμός αυτός αποτελεί σημαντικό βήμα για την αναδιάρθρωση και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της τράπεζας προς όφελος των μετόχων, των πελατών και της οικονομίας της Κύπρου», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.
Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Κύπρου ήταν η πρώτη τράπεζα της Ευρωζώνης που επέβαλε «κούρεμα» στις καταθέσεις των πελατών της για να αναπληρώσει τα κεφάλαιά της που εξανεμίστηκαν μετά το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατείχε. Ανέλαβε, παράλληλα, κάποια περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας που εκκαθαρίστηκε, σύμφωνα με τους όρους διάσωσης της χώρας από Ε.Ε. και ΔΝΤ.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου