Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

FW: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, October 25, 2013 7:49 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ...

 

Οι συριακές αρχές απελευθέρωσαν δεκάδες κρατούμενες γυναίκες και έδωσαν το πράσινο φως για την αποφυλάκιση της προφυλακισμένης νεαρής Σύριας ...
μπλόγκερ Ταλ αλ Μαλούχι, η οποία έχει καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση, στο τελικό στάδιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ αποφυλάκισε 61 γυναίκες τις τελευταίες δύο ημέρες στο πλαίσιο συμφωνίας που συνήφθη με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Τουρκίας, σύμφωνα με το παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία.
Το συριακό δικαστήριο χορήγησε επίσης αμνηστία στην Αλ Μαλούχι, η οποία συνελήφθη όταν ήταν ακόμη έφηβη, τον Μάρτιο του 2011, ανακοίνωσε το παρατηρητήριο.
Εγγονή ενός πρώην υπουργού, η νεαρή μπλόγκερ συνελήφθη το 2009 κατηγορούμενη για κατασκοπεία υπέρ των ΗΠΑ και προφυλακίστηκε στις γυναικείες φυλακές της Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό.
Το προσκείμενο στην αντιπολίτευση παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι σύντομα η κ. Αλ Μαλούχι θα αποφυλακιστεί.
Η απελευθέρωση των περίπου 200 κρατούμενων γυναικών ήταν το κυριότερο αίτημα των απαγωγέων που κρατούσαν ομήρους εννέα Λιβανέζους επί 17 μήνες στη βόρεια Συρία.
Οι όμηροι, καθώς και δύο Τούρκοι πιλότοι οι οποίοι είχαν απαχθεί τον Αύγουστο ως αντίποινα από Λιβανέζους ένοπλους, αφέθηκαν ελεύθεροι την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της προαναφερθείσας συμφωνίας.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου