Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

FW: ''ΟΧΙ'' ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, October 17, 2013 8:11 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΟΧΙ'' ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...

 

Την αντίθεσή του στη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων εξέφρασε –σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη - ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύσκεψη ...
που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών, με τους υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι έχουν επιτευχθεί πολύ σοβαρά αποτελέσματα από τις προσπάθειες της κυβέρνησης και εκτίμησε πώς τώρα πρέπει να γίνει συνολική συζήτηση για τις προτεραιότητες και να πέσει το βάρος στην πραγματική οικονομία, με έμφαση στο δίπτυχο «ανάπτυξη-απασχόληση».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναφερόμενος στη συζήτηση για την πορεία του χρέους, ο κ. Βενιζέλος ανέπτυξε τους «δρόμους» που υπάρχουν, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για νέο κούρεμα, έξοδο στις αγορές, ελάφρυνση χρέους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και ομόλογα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, όπως είπε, έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.
Ικανοποίηση για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Χ.Α.
Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις γύρω από την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του και μίλησε για δικαίωση του ΠΑΣΟΚ. Είπε ακόμα ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.
«Θετική» η πρωτοβουλία των «58»
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ζήτημα της συγκρότησης της Κεντροαριστεράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε θετική ενέργεια την πρωτοβουλία των «58» και τόνισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι το Κίνημα είναι αντίθετο σε «ηγεμονισμούς» και δεν θέλει να «καπελώσει» κανένα εγχείρημα.
Σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για την αρνητική στάση της ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι το κόμμα είναι «ανοικτό» και ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια. Στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε ότι εν όψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών, θα πρέπει να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες.
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τα θέματα που άπτονται των υπουργικών αρμοδιοτήτων τους, να υποστηρίζουν δημόσια τις πρωτοβουλίες του Κινήματος και της κυβέρνησης.
Πηγή: ΑΜΠΕ


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου