Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

FW: M. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ : ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, October 24, 2013 12:29 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: M. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ : ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

 

«Εγκαταλείψαμε για πολλά χρόνια τις αναπτυξιακές δραστηριότητες και στραφήκαμε στο κράτος. Βέβαια, αναπτύχθηκαν και στο δημόσιο λόγο ιδεολογικά στεγανά, «ταμπού», λαϊκισμοί τα οποία έπνιξαν τις δημιουργικές...
δυνάμεις της οικονομίας μας».
Με αυτή τη φράση στο 3ο Ναυτιλιακό Συνέδριο «Η Ναυτιλία ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας» που διοργάνωσε χθες το Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικής Διοίκησης στο ίδρυμα Ευγενίδου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στιγμάτισε τις επικρατούσες αντιλήψεις στο χώρο της ναυτιλίας.
Συνέχισε μάλιστα λέγοντας, «για παράδειγμα η φράση «Δεν θα γίνουμε γκαρσόνια της Ευρώπης» και σήμερα ο τουρισμός είναι βασικός οικονομικός αιμοδότης, περισσότερο από κράτος και βιομηχανία. Σε αυτή τη λογική στην οποία εγκλωβίστηκε η νέα γενιά, με προσόντα, με κοσμοπολίτικη άποψη και η οποία μαστίζεται από τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας παγκοσμίως, πρέπει να πάμε κόντρα. Η ναυτιλία, το υπουργείο, εμείς,  πρέπει να σπάσουμε αυτά τα «ταμπού»».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης ευχαρίστησε την ένωση ελλήνων εφοπλιστών για τη  γενναία συνεισφορά της με την οποία αναβαθμίζονται οι υποδομές των ακαδημιών του εμπορικού ναυτικού. «Ήδη δύο ακαδημίες του εμπορικού ναυτικού εκσυγχρονίζονται με αποκλειστικά έξοδα της εφοπλιστικής οικογένειας. Και άλλες 5 στο άμεσο προσεχές διάστημα».

Ταυτόχρονα ο Υπουργός κάλεσε τους έλληνες εφοπλιστές να συμβάλλουν ακόμη πιο ενεργά ως παγκόσμιοι πρωταθλητές, όπως τους χαρακτήρισε, στην αναπτυξιακή προσπάθεια του υπουργείου, τη ναυτεργασία με δημιουργικές προτάσεις αλλά και όλους τους έλληνες ναυτικούς που αποτελούν άρτιο ανθρώπινο κεφάλαιο  σε δυνατότητες για την παγκόσμια ναυτιλία.
Πέραν των αναφερομένων, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του, που είναι η αξιοποίηση των λιμανιών, η άμεση αποκρατικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, το άνοιγμα της αγοράς των σκαφών αναψυχής, η ανάδειξη του homeporting στην κρουαζιέρα, η νησιωτική πολιτική εν’ όψει της ελληνικής προεδρίας, η ναυτική εκπαίδευση και η τόνωση της απασχόλησης στους νέους ανθρώπους.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου