Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

FW: ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΘΗΡΙΟΔΑΜΑΣΤΕΣ!...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Tuesday, October 15, 2013 9:46 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΘΗΡΙΟΔΑΜΑΣΤΕΣ!...

 

Γράφει ο Γ. Παναγόπουλος
Αγαπητό Fimotro,
Ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα με την θεωρία του Α. Τσίπρα στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου. Μέχρι τώρα πίστευα ότι όταν μπεί μια τίγρη στο μαντρί υπάρχουν μόνο δυο τρόποι αντιμετώπισης: Ή βγάζεις το...
σκασμό μέχρι να ξεσκίσει όσα ζωντανά γουστάρει μπας και χορτάσει και ξεκουμπιστεί από μόνη της (το παίζεις μνημονιακά δηλαδή), η την στέλνεις στον αγύριστο (το παίζεις Ισλανδία).
Ο κύριος Τσιπρας μας έδειξε και το τρίτο δρόμο: του θηριοδαμαστή. Θα πείσει την τίγρη αν κατάλαβα καλά, ότι δεν πρέπει να είναι τόσο.... τίγρης, και ότι θα είναι καλύτερα για όλους και ιδιαίτερα για την ίδια την τίγρη, να αφήσει το μαντρί ήσυχο. Η προφανής ερώτηση φυσικά δεν απαντήθηκε, δηλαδή αν υπάρχει κανένα plan B μπας και χρειαστεί.
Όσο μένουμε αγκυλωμένοι inside the box, λύσεις δεν υπάρχουν. Οι Αμερικάνοι έκλεισαν ολόκληρο το δημόσιο μέχρι νεωτέρας και χωρίς να ιδρώσει το αυτί τους, μέχρι να λύσουν το χρηματοδοτικό τους. Ίσως θα έπρεπε να συμβεί και στη Ελλαδα κάτι τέτοιο στα πλαίσια ενός plan B. Δεν θα ήταν απαραίτητα κακό να αναγκαζόταν το Ελληνικό Δημόσιο να ζει με όσα βγάζει για ενα διάστημα. Λέγεται "νοικοκύρεμα". Εμείς όμως θελουμε να λειτουργούν όλα όπως πριν, με τους ίδιους όπως πριν,  μέσα στο κουτάκι που έχουμε οριοθετήσει τα τελευταία 40 χρόνια, και το οποίο έχει κυριολεκτικά συνθλιβεί από τις διεθνείς εξελίξεις. Θηριοδαμαστές λοιπόν! Good luck Alexis!
Με εκτίμηση...


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου