Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

FW: ''ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ, ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ, ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, September 25, 2013 12:31 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ, ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ, ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ''...

 

«Υπάρχουν πελώριες πολιτικές ευθύνες για το γεγονός ότι κυβερνήσεις και διωκτικές αρχές επί χρόνια αδρανούσαν και ανέχοντο, αν δεν συγκάλυπταν, ...
τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στα "δυναμικά" τμήματα του κράτους καθώς και εγκληματικές δραστηριότητες στις οποίες φέρονται να είναι αναμεμειγμένα μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής».
Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξερχόμενος του γραφείο του αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, στον οποίο έδωσε κατάθεση.
Ο κ. Λαφαζάνης αμφισβήτησε και τις σημερινές προθέσεις της κυβέρνησης. «Φοβούμαι ότι τα όσα πράττει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στα Σώματα Ασφαλείας και όχι μόνο και για τη διερεύνηση εγκληματικών ενεργειών με φασιστικό χρώμα είναι ανεπαρκή, δεν θίγουν υφιστάμενες αντιδημοκρατικές δομές και γίνονται περισσότερο για να υπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες» είπε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο θέμα αστυνομικό και δικαστικό αλλά πρωτίστως πολιτικό: «Για να κλείσουμε ερμητικά και αποφασιστικά την πόρτα στο φασισμό, πρέπει η χώρα να απαλλαγεί από την τρόικα και τα μνημόνια και να μπει σε ένα καινούργιο προοδευτικό δρόμο διεξόδου από την κρίση, ανάπτυξης, δικαιοσύνης και ανόρθωσης».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας από την πλευρά του, αφού ολοκλήρωσε τη μαρτυρική του κατάθεση στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Χρυσή Αυγή δρα εγκληματικά χωρίς κανέναν σεβασμό στη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Σημείωσε ωστόσο ότι η Δημοκρατία αντιδρά, έστω καθυστερημένα, με τρόπο θεσμικό.
Η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, κατά την αποχώρησή της από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου, δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να συνεχίσει το έργο της και να πράξει το καθήκον της για την προάσπιση της Δημοκρατίας.
Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, έχει προσέλθει στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου.
Οι βουλευτές μετέβησαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά από κλήση που έλαβαν από τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, (που χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής), ο οποίος ζήτησε από τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, να καταθέσουν ενώπιον του.
Ήδη, το πρωί κατέθεσαν στον κ. Βουρλιώτη ως μάρτυρες δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν πάρει συνεντεύξεις από αυτοχαρακτηριζόμενα πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έχει παραγγείλει σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας να της διαβιβάσουν τις εκκρεμείς δικογραφίες που έχουν στα χέρια τους, στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής.
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου