Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

FW: KATAΡΓΟΥΝΤΑΙ 1929 ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Tuesday, September 17, 2013 9:50 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: KATAΡΓΟΥΝΤΑΙ 1929 ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...

 

Την κατάργηση 1.929 πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας ...
ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού προβλέπουν νέες υπουργικές αποφάσεις που συνυπέγραψε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τις ΚΥΑ συνέταξαν και απέστειλαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα ακόλουθα υπουργεία: Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Εκκρεμούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις με το υπουργείο Παιδείας, μετά την εμπλοκή που έχει σημειωθεί με τους διοικητικούς υπαλλήλους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (400 οργανικές θέσεις), λόγω των εξαιρέσεων που τέθηκαν (τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας) για συγγενείς που έπεσαν στην τέλεση των καθηκόντων τους.
Η κατάργηση των εν λόγω θέσεων γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, της 23ης Ιουλίου, της 26ης Αυγούστου και της 13ης Σεπτεμβρίου 2013 και πραγματοποιείται μετά από τεκμηρίωση, που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης υπουργείων και φορέων.
Όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης έχουν καταργηθεί επίσης, θέσεις 2.114 εκπαιδευτικών, 2.234 σχολικών φυλάκων, 53 υπαλλήλων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και 1.672 υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, με νομοθετική ρύθμιση (λόγω μεταφοράς αρμοδιοτήτων) που ψηφίστηκε τον Ιούλιο από τη Βουλή, στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 καταργούνται οι συνολικά 3.521 θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν τις προαναφερθείσες θέσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, με την εξαίρεση όσων πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 90 του νόμου 4172/2013.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του προγράμματος κινητικότητας περιλαμβάνει 12.500 δημοσίους υπαλλήλους και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013.
Σύμφωνα με το υπουργείο, στις περιπτώσεις όπου καταργούνται θέσεις του ίδιου κλάδου ή και ειδικότητας, η επιλογή του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης θέσης θα διενεργηθεί μετά από αξιολόγησή τους, με βάση την αποτίμηση των προσόντων όλων των υπαλλήλων του κλάδου ή και της ειδικότητας που ανήκουν οι καταργούμενες θέσεις του φορέα.
Εύη Χριστοφιλοπούλου: Στόχος η αποσύνδεση απολύσεων - κινητικότητας
Σε δηλώσεις στον ρ/σ Real FΜ, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, αφού αναφέρθηκε στην έκδοση των ΚΥΑ πρόσθεσε: «Στόχος είναι να αποσυνδεθούν, σε επόμενη φάση, οι απολύσεις από την κινητικότητα, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετεξέλιξή της σε ένα χρήσιμο και ουσιαστικό εργαλείο για τις επανατοποθετήσεις των υπαλλήλων σε μόνιμη βάση. Πριν από αυτό, όμως, πρέπει να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιολογεί τους υπαλλήλους της».
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Οι κοινωνικές αντοχές έχουν γίνει κλωστές
Σε δηλώσεις της σχετικά με τη διαθεσιμότητα, η αρμόδια τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση: «Είναι πλέον προφανές ότι οι κοινωνικές αντοχές έχουν εκμηδενιστεί. Η ελληνική οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που δημιούργησαν συγκυβέρνηση και Τρόικα είναι αφόρητη. Η συνταγή απέτυχε και η στροφή 180 μοιρών με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδος και της κοινωνίας επιβεβλημένη».
Για άρνηση του υπουργού Εργασίας να συναντήσει εργαζομένους των ασφαλιστικών ταμείων έκανε λόγο ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής και τομεάρχης Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Πρόνοιας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης.
«Όλη η χώρα, αυτή την εβδομάδα βρίσκεται σε ‘πυρετό’ απεργιακών κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι σε παιδεία, υγεία, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιες υπηρεσίες διαδηλώνουν ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας» ανέφερε σχετικά ο κ. Χαϊκάλης.
«Σήμερα, εργαζόμενοι των ασφαλιστικών ταμείων, προσπάθησαν να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό ‘ανεργίας’. Μάταια όμως, καθώς ο υπουργός αρνήθηκε. Αυτή είναι η Νέα Ελλάδα του κ. Σαμαρά, όπου ο διάλογος γίνεται όποτε τους συμφέρει», συμπλήρωσε.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου