Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

FW: ''ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, September 20, 2013 5:49 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''...

 

Για κίνδυνο εξάπλωσης της «ανεξέλεγκτης βίας» στην Ελλάδα κάνει λόγο αναφορά του Human Right Watch  (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), την οποία ...
υπογράφει η Εύα Κοσέ, αναλύτρια θεμάτων διακρίσεων, μετανάστευσης και δικαιωμάτων μειονοτήτων, με έμφαση στην Ελλάδα.
Όπως επισημαίνεται, η δολοφονία του Π. Φύσσα αποτελεί μία υπενθύμιση πως η εξτρεμιστική βία στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Το γεγονός χαρακτηρίζεται ως «λυπηρό», αλλά διευκρινίζεται πως «δεν προκαλεί έκπληξη», καθώς τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βιώνει «μία επιδημία βίας»: η κ. Κοσέ αναφέρει πως τον Ιούλιο του 2012 κατέγραψε δεκάδες επιθέσεις κατά αλλοδαπών - μεταξύ των οποίων μετανάστες, αιτούντες άσυλο, έγκυες και παιδιά - στους δρόμους της Αθήνας, , από «συμμορίες Ελλήνων».
Σύμφωνα με την αναφορά, μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, η οποία χαρακτηρίζεται ως κόμμα «απροσχημάτιστα» νεοφασιστικό, με έντονη ρητορική κατά των μεταναστών, έχουν συνδεθεί με περιστατικά βίας και στο παρελθόν, που περιελάμβαναν επιθέσεις κατά αλλοδαπών.
«Τον τελευταίο Ιανουάριο, δύο άνδρες μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου έναν Πακιστανό, καθώς αυτός πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά. Η αστυνομία, που ανακοίνωσε πως η επίθεση είχε πιθανώς ρατσιστικά κίνητρα, αναφέρθηκε πως εντόπισε δεκάδες φυλλάδια της Χρυσής Αυγής στο σπίτι ενός εκ των δραστών. Ένας από τους κατηγορουμένους στη δίκη για το μαχαίρωμα ενός Αφγανού αιτούντος άσυλο, του Αλί Ραχιμί, τον Σεπτέμβριο του 2011, έθεσε (ανεπιτυχώς) υποψηφιότητα με τη Χρυσή Αυγή στις περσινές εκλογές» αναφέρει σχετικά η κ. Κοσέ, προσθέτοντας πως τον Σεπτέμβριο του 2012, βουλευτές της Χρυσής Αυγής και υποστηρικτές προέβησαν σε βίαιες επιθέσεις εναντίον πάγκων μεταναστών μικροπωλητών στη Ραφήνα και στο Μεσολόγγι.
Όπως επισημαίνεται, η αστυνομία αντέδρασε γρήγορα στη δολοφονία του Π. Φύσσα, ενώ συμπληρώνεται πως οι αρχές πρέπει να εξασφαλίσουν πως η έρευνα για την ταυτοποίηση αυτών που ενεπλάκησαν στην επίθεση θα πρέπει να είναι ενδελεχής, έτσι ώστε να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Ωστόσο, η κ. Κοσέ αναφέρει πως «οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο που πέφτουν θύματα εγκλημάτων μίσους σπάνια δικαιώνονται. Η έρευνά μου έχει δείξει πως οι δράστες σπάνια συλλαμβάνονται, και η απραξία της αστυνομίας αποτελεί τον κανόνα».
Κλείνοντας, η κ. Κοσέ γράφει πως είναι επιτακτική η ανάγκη η κυβέρνηση να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η βία δεν θα είναι ανεκτή, όποιο και αν είναι το θύμα, και ότι η αστυνομία θα βρει τους υπευθύνους, καθώς «η ανεξέλεγκτη βία όπως αυτή που στοχεύει τους μετανάστες είναι πιθανό να εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη κοινωνία».
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου