Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

FW: ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Tuesday, September 24, 2013 9:40 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ...

 

Σε θετικό δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις με την τρόικα για το θέμα της κινητικότητας - διαθεσιμότητας αφού η πλευρά των δανειστών αναγνώρισε τα βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί ...
το τελευταίο τρίμηνο.
Παρά ταύτα επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα αιτήματα της ελληνικής πλευράς κάτι το οποίο αναμένεται να κάνει την Παρασκευή στις 15.00, ημέρα κατά την οποία έχει οριστεί νέα συνάντηση.
Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφεραν ότι χαρακτηριστικό του θετικού κλίματος που κυριάρχησε στη συνάντηση, αποτελεί η αναγνώριση απ' όλες τις πλευρές (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ε.Ε.) των προσπαθειών που κατέβαλε το υπουργείο για την επίτευξη του στόχου της κινητικότητας - διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Είπαν ακόμη ότι αν και είχε προγραμματιστεί η συνάντηση να διαρκέσει δύο ώρες, τελικά περιορίστηκε σε μία ώρα και 20 λεπτά. 
Ζητήθηκε μικρή παράταση για το β΄ κύμα διαθεσιμότητας
Όπως έγινε γνωστό, από τους επικεφαλής της τρόικας ζητήθηκε μία μικρή παράταση για την ένταξη στο καθεστώς κινητικότητας του δεύτερου κύματος δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και το θέμα της ουσίας των διαρθρωτικών αλλαγών και όχι μόνο των ποσοτικών μνημονιακών υποχρεώσεων του υπουργείου, κάτι που οι εκπρόσωποι της τρόικας φέρονται να είδαν με θετικό πνεύμα.
Επίσης, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσε το αίτημα να προσμετρηθούν στον αριθμό των απολύσεων και οι υπάλληλοι (εκτιμώνται στις 6.000) που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές σε φορείς του δημοσίου, των οποίων οι υποθέσεις αναμένεται να εκδικαστούν τους προσεχείς μήνες, μετά και τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για επιτάχυνση των διαδικασιών.
Από τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίστηκε με έμφαση ότι η αξιοπιστία του υπουργείου θα έχει θετικές επιπτώσεις και στη συνολική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής οι διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο αποτελούσαν το «αγκάθι» στις συνομιλίες.
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ζήτησε παράταση για να προχωρήσει σε ξαφνικό θάνατο χιλιάδων υπαλλήλων
«Είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε σήμερα από τους Τροϊκανούς-κατακτητές παράταση για τη διαθεσιμότητα, με σκοπό να προχωρήσει στον ξαφνικό θάνατο χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων» σχολίασε η αρμόδια τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Σύμφωνα με τη βουλευτή, «σε αυτό συντείνει ξεκάθαρα και η συνεχιζόμενη αδιαφάνεια στη λειτουργία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης αναφορικά με τις εκθέσεις αξιολόγησης των δημόσιων δομών και φορέων».
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου