Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

FW: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣτΕ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, September 20, 2013 6:27 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣτΕ...

 

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα 76/2013, κατά το σκέλος εκείνο που αφορά τη δημιουργία Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,...
ζητεί με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Πρύτανης Γρηγόρης Τσάλτας.
Στην προσφυγή επισημαίνεται ότι το επίμαχο διάταγμα αντιβαίνει το άρθρο 16 του Συντάγματος που καθιερώνει το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, καθώς όπως αναφέρεται, αγνοήθηκαν οι αποφάσεις της Συγκλήτου και του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος με τις οποίες εκφράστηκε η γνώμη τους για την ονομασία της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας.
Ο Πρύτανης του Παντείου επικαλούμενος το Σύνταγμα, τονίζει πως ναι μεν με τα Προεδρικά Διατάγματα μπορεί να ιδρύονται, συγχωνεύονται ή μετονομάζονται Σχολές και τμήματα στα ΑΕΙ,  αλλά για την ονομασία των συγχωνευμένων Σχολών δεν μπορούν οι συναρμόδιοι υπουργοί να δίνουν την ονομασία που επιθυμούν.
«Πρέπει να δίνεται στις Σχολές αυτές η ονομασία που προτείνεται από τα αρμόδια όργανα του ΑΕΙ» αναφέρεται χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως στην προκειμένη περίπτωση το Πάντειο Πανεπιστήμιο δεν δέχθηκε ούτε πρότεινε να περιλαμβάνεται στον τίτλο της επίμαχης σχολής ο όρος «και Ψυχολογίας».
Πηγή : naftemporiki.gr 


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου