Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

FW: ''TO ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Tuesday, September 17, 2013 11:23 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''TO ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ''...

 

Το ψήφισμα του ΟΗΕ, το οποίο θα επισφραγίσει τη ρωσοαμερικανική συμφωνία για τον διεθνή έλεγχο του συριακού χημικού οπλοστασίου, δε θα επιτρέπει ...τη χρήση βίας κατά της Συρίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τη συνάντησή του με τον γάλλο ομόλογό του, Λοράν Φαμπιούς, την Τρίτη στη Μόσχα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ρωσία συνεχίζει να έχει υποψίες περί προβοκάτσιας από την πλευρά των σύρων ανταρτών, σε ό,τι αφορά την επίθεση της 21ης Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού με δηλητηριώδη αέρια, συμπλήρωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Σημείωσε, παράλληλα, ότι η έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ δεν απαντά σε όλα τα ερωτήματα τα οποία τίθενται για την επίθεση.

Οι εισαγωγικές δηλώσεις του Σ. Λαβρόφ και του Λ. Φαμπιούς

Η συνέντευξη Τύπου του Σ. Λαβρόφ και του Λ. Φαμπιούς

Μία ημέρα μετά την επιβεβαίωση από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών για τη χρήση αερίου σαρίν στην προαναφερθείσα επίθεση στη Δαμασκό, ο κ. Λαβρόφ έλαβε διαφορετική θέση από τη Γαλλία και άλλες δυτικές κυβερνήσεις, οι οποίες επιρρίπτουν την ευθύνη στο καθεστώς Άσαντ.

Λαβρόφ: ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία μάλλον δεν έχουν κατανοήσει τη συμφωνία

Ο κ. Φαμπιούς είχε δηλώσει νωρίτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι η έκθεση του ΟΗΕ δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τον ηθικό αυτουργό της χρήσης χημικών όπλων στην Γκούτα, στα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας, ο οποίος, κατά τη Γαλλία, είναι η συριακή κυβέρνηση. «Εάν αξιολογήσει κανείς την ποσότητα του αερίου σαρίν του οποίου έγινε χρήση, τα διανύσματα, τις τεχνικές πίσω από την επίθεση, καθώς και άλλες πλευρές του ζητήματος, δε φαίνεται να μένει αμφιβολία ότι πίσω από αυτήν βρίσκεται το καθεστώς Άσαντ», δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Λαβρόφ.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου