Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

FW: ''ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟ SEA DIAMOND''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, September 20, 2013 3:52 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟ SEA DIAMOND''...

 

Περιβαλλοντική «βόμβα» χαρακτήρισαν το βυθισμένο κρουαζιερόπλοιο, Sea Diamond, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ζητώτας την άμεση ανέλκυσή του, με επιβάρυνση ...
της αρμόδιας ασφαλιστικής εταιρείας και όχι του ελληνικού δημοσίου.
Η τομεάρχης περιβάλλοντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, και η τομεάρχης τουρισμού, Έλενα Κουντουρά αναφέρουν πως η ανέλκυση του πλοίου είναι αναγκαία για να εξασφαλιστεί η τουριστική και οικολογική επιβίωση της Σαντορίνης.
«Μόλις είκοσι μήνες έχουν περάσει από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia στο νησί Τζίλιο ανοικτά της Τοσκάνης και ήδη ολοκληρώνεται η ανόρθωση και ρυμούλκησή του. Σε αντίθεση της άμεσης και αποτελεσματικής αντίδρασης της ιταλικών αρχών, οι Κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι κωλυσιεργία και αναποτελεσματικότητα» επισημαίνεται σχετικά.
Το κρουαζιερόπλοιο, όπως αναφέρεται, ισορροπεί ακόμα και σήμερα σε έναν υποθαλάσσιο γκρεμό στα 120 μέτρα βάθος, με κίνδυνο να κατακρημνιστεί στα 290 μέτρα, κάτι που θα καθιστούσε δυσκολότερο το έργο της ανέλκυσης. Το βυθισμένο πλοίο χαρακτηρίζεται ως κίνδυνος για το περιβάλλον, καθώς η απάντληση καυσίμων δεν έχει επιτευχθεί στον απαιτούμενο βαθμό, ενώ έφερε επίσης και 2.500 κυβικά μέτρα μονωτικών υλικών, περισσότερα από 400 κιλά ανόδια που περιέχουν βαρέα μέταλλα, καθώς και αρκετά άλλα εν δυνάμει επιβλαβή υλικά.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου