Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

FW: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, September 20, 2013 3:34 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ...

 

Η συνομολόγηση και υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης συζητήθηκε σε συνάντηση ...
του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτη, με τον Κύπριο υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, Τάσο Μητσόπουλο.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στην εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της ναυτιλίας, καθώς και στις προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας εν όψει της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.μ ενώ υπήρξε συμφωνία και για τριμερή συνάντηση μεταξύ Ελλάδας- Κύπρου και Μάλτας με στόχο τη διαμόρφωση κοινής στρατηγικής στα θέματα της ναυτιλίας.
Οι δύο υπουργοί έδωσαν επίσης έμφαση στην επέκταση της συνεργασίας σε θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης, της κοινής στάσης τους στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, καθώς και στις εν γένει αναπτυξιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες στο χώρο της ναυτιλίας.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε την ελληνική προεδρία ως «μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε», εντός της οποίας αναζητούνται κοινές γραμμές με την Κυπριακή Δημοκρατία. Συνεχίζοντας, δήλωσε πως «από την Κύπρο μπορούμε να μάθουμε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο έχει οργανώσει την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της».
Ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε λόγο για μεγάλο επίπεδο ωριμότητας απέναντι στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, καθώς δεν υπήρχαν «διχαστικά συνθήματα, ούτε διχαστικούς τόνους ή αλληκατηγορίες να εκτοξεύονται στο βαθμό με τον οποίο έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα». Όπως συμπλήρωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, «τα κυπριακά συνδικάτα έχουν προκαλέσει,  συνολικά,  μόνο δύο μονόωρες στάσεις εργασίας. Αυτό το λέω γιατί μπορεί να λέμε Ελλάδα και Κύπρος είμαστε αδέλφια, αλλά τελικά οι συμπεριφορές μας απέχουν παρασάγγας». Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην χθεσινή δολοφονία του Π. Φύσσα, την οποία χαρακτήρισε ως «άνανδρη και χυδαία επίθεση».
Από πλευράς του, ο κ. Μητσόπουλος έκανε λόγο για θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, η οποία «έχει ήδη αναπτυχθεί», ενώ δήλωσε πως συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, έχοντας κατά νου το πώς θα ενισχυθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ελληνικής και της κυπριακής ναυτιλίας. «Φιλοδοξία  μας είναι να ολοκληρώσουμε,  επίσης,  την συνομολόγηση και υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης κάτι το οποίο καθίσταται πιο επιτακτικό και λόγω ακριβώς του εντοπισμού σημαντικών κοιτασμάτων  υδρογονανθράκων» είπε σχετικά.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου