Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

FW: ''ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΟΝΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, October 16, 2013 10:15 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΟΝΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε''...

 

Δεν θα υπάρξει ανάπτυξη εάν πρώτα δεν προηγηθεί αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε.του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος απέρριψε ...
εκ νέου κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι επισήμανε ότι  δεν μπορεί να υπάρχει ανάκαμψη και ανάπτυξη σε βάθος χρόνου προς όφελος των εργαζομένων, αν δεν κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια και δεν αξιοποιηθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Υπογράμμισε δε ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας είναι αδύνατη χωρίς αποδέσμευση από την Ε.Ε..
Εκτίμησε ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος αφού όλο και περισσότεροι πολίτες υποφέρουν από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και πρότεινε την κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ως μόνο τρόπο ανακούφισης των νοικοκυριών.
Ωστόσο ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι έρχονται και άλλα μέτρα και σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση ζητά διευκόλυνση για να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να λύσει κάποια ζητήματα του δημοσιονομικού κενού που υπάρχουν.
Ακόμη  ανέφερε ότι η πρόταση του ΚΚΕ μιλά για διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού και αυτό είναι η διαχωριστική γραμμή από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι προτάσεις των οποίων είναι «εντός των τειχών» και οδηγούν σε αντιλαϊκά μέτρα.
Για την άνοδο της ακροδεξιάς αλλά και για το λόγο που η Αριστερά δεν επωφελείται στην Ευρώπη της κρίσης απάντησε ότι τα ακροδεξιά κόμματα είναι γέννημα - θρέμμα του αστικού πολιτικού συστήματος που τα χρησιμοποιεί εις βάρος του λαϊκού κινήματος.
Επίσης εγκάλεσε τόσο την κυβέρνηση όσο και όλα τα άλλα κόμματα αλλά καθώς και τμήμα των ΜΜΕ για ανοχή σε «αυθόρμητα δήθεν κινήματα τα οποία πρέπει να είναι ακομμάτιστα και με τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ έξω» η οποία δημιούργησε το υπέδαφος για την ανάπτυξη δημαγωγικών, ακροδεξιών, ναζιστικών κομμάτων.
Αναφορικά με την «Κίνηση των 58», ο κ. Κουτσούμπας την ενέταξε στο πλαίσιο αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, στην κατεύθυνση «δημιουργίας χώρων όπου θα μπορεί να γίνονται συνεργασίες, συνασπισμοί κομμάτων, ώστε να γίνονται σταθερές αστικές κυβερνήσεις».Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι «αν μιλάμε για εναλλακτική λύση πραγματικής συνεργασίας και συμμαχίας, που με ρωτάτε, προφανώς αυτό που απαντάμε εμείς είναι ότι δεν υπάρχουν σήμερα σε πολιτικό επίπεδο τέτοιες».
Τέλος για άλλη μια φορά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι «ισχύει απόλυτα» το «όχι» του κόμματος για συμμετοχή σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στην περίπτωση του ενδεχομένου εκ νέου προκήρυξης εκλογών.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου