Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

FW: ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΖΗΤΑ Η ΔΟΕ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, October 16, 2013 4:36 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΖΗΤΑ Η ΔΟΕ...

 

Για «διάλυση» της δημόσιας εκπαίδευσης με την προώθηση προσλήψειων μέσω προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ κάνει λόγο η Διδασκαλική ...
Ομοσπονδία Ελλάδας.
Η ΔΟΕ χαρακτηρίζει μάλιστα ως «έναν ακόμη κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα της ανομίας» την «προσπάθεια του υπουργείου να προσλάβει νηπιαγωγούς στα δημόσια νηπιαγωγεία από το ‘παράθυρο’ ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ και Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και ΚΕΔΔΥ».
Όπως επισημαίνει,  με βάση τη συνταγματική επιταγή ορίζεται πάντα μέσω νόμων ο τρόπος πρόσληψης των εκπαιδευτικών. Το ίδιο συμβαίνει και με τον τελευταίο νόμο που αφορά διορισμούς εκπαιδευτικών (Ν.3848/2010, άρθρα 4 και 5) όπου σαφέστατα ορίζεται πως οι διορισμοί πραγματοποιούνται με βάση τη σειρά των εκπαιδευτικών στον τελικό πίνακα κατάταξής τους.
Οι εκπρόσωποι των δασκάλων κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου ότι «σφυρίζει αδιάφορα» παρά το γεγονός ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κατ’ επανάληψη τονίσει την ανάγκη προσλήψεων αναπληρωτών νηπιαγωγών.
Καλούν τέλος το υπουργείο «να απαντήσει ξεκάθαρα για το αν προτίθεται να εμφανιστεί πως, τάχα, καλύπτει τα κενά στα νηπιαγωγεία, αλλά και σε ΚΕΔΔΥ και ΣΜΕΑΕ, μέσα από τα προγράμματα ‘κοινωφελούς εργασίας’ του ΟΑΕΔ» και επαναλαμβάνουν την ανάγκη να καλυφθούν τα κενά στην εκπαίδευση άμεσα με μόνιμους διορισμούς.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου