Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

FW: ''ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, August 22, 2013 10:58 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''...

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε σήμερα ότι οι δηλώσεις που έκανε για την ανάγκη ενός τρίτου προγράμματος βοήθειας ...
προς την Ελλάδα το 2014 είχαν ως στόχο να καθησυχάσουν όσους φοβούνται ότι η γερμανική κυβέρνηση τους κρύβει την αλήθεια, εν όψει των βουλευτικών εκλογών.
Οι δηλώσεις του Σόιμπλε, στις αρχές της εβδομάδας, προκάλεσαν πολιτική θύελλα, αφού έρχονται σε αντίθεση με τη «γραμμή» της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ η οποία κατ' επανάληψη έχει πει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να συζητηθεί το θέμα.
«Είδα ότι ήταν ανάγκη να αποσαφηνίσω ότι δεν κρύβουμε τίποτα», δήλωσε σήμερα ο Σόιμπλε, σε προεκλογική συγκέντρωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Κόμπλεντς της δυτικής Γερμανίας.
Σημείωσε ακόμη ότι εάν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που της χρειάζονται από τις αγορές αφού εκπνεύσει το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, στα τέλη του 2014, «πιθανότατα θα υπάρξει η ανάγκη να δράσουμε». Την Τρίτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι «θα χρειαστεί να υπάρξει άλλο ένα πρόγραμμα στην Ελλάδα».
Σόιμπλε: Τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, όχι σε νέο κούρεμα

Ο κ. Σόιμπλε εξήγησε ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να υπάρξει «διαφάνεια» στη συζήτηση του θέματος επειδή υπάρχει η αίσθηση ότι πολλοί φοβούνται πως μετά τις εκλογές θα ακούσουν άσχημα νέα. «Αυτό είναι επικίνδυνο όχι μόνο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εάν οι χρηματαγορές πιστεύουν ότι έρχεται άλλο ένα κούρεμα, τότε πολύ γρήγορα θα δούμε να γενικεύεται η ανησυχία για τα χρέη της Ευρωζώνης», κατέληξε. Στις αρχές της εβδομάδας ο Σόιμπλε είχε επαναλάβει ότι δεν θα υπάρξει νέο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου