Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

FW: ''ΟΧΙ'' ΚΑΝΑΔΑ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, August 30, 2013 9:56 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΟΧΙ'' ΚΑΝΑΔΑ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ''...

 

Απέκλεισε τη συμμετοχή του Καναδά σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας ο πρωθυπουργός της χώρας Στίβεν Χάρπερ...

Ο Καναδάς στηρίζει μια ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση των Αμερικανών και των συμμάχων τους εναντίον του συριακού καθεστώτος μετά την επίθεση με χημικά που φέρεται να έγινε την περασμένη εβδομάδα στα προάστια της Δαμασκού, είπε ο Χάρπερ και πρόσθεσε: «Ωστόσο, μολονότι είναι πεπεισμένη ότι είναι αναγκαία μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας, η κυβέρνηση της χώρας δεν σχεδιάζει να μετάσχει σε μια τέτοια αποστολή».
Περίπου 700 Σύροι ζητούν άσυλο από τη Γαλλία
Στο μεταξύ περίπου 700 Σύροι έχουν καταθέσει αίτηση για τη χορήγηση ασύλου στη Γαλλία από τον Ιανουάριο ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται, ανακοίνωσε το γαλλικό Γραφείο Προστασίας Προσφύγων και Απατρίδων (Ofpra).
Το 2012, 650 Σύροι είχαν καταθέσει αίτημα για την χορήγηση ασύλου στο Ofpra. «Ξεπεράσαμε αυτόν τον αριθμό με περίπου 700 αιτήσεις τους επτά πρώτους μήνες του 2013», σημείωσε ο γενικός διευθυντής του Ofpra Πασκάλ Μπρις.
Το 95% αυτών που ζητούν άσυλο λαμβάνουν θετική απάντηση, πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι οι αιτήσεις αυτές εξετάζονται εντός σύντομων χρονικών περιόδων (σε τρεις μήνες, έναντι των έξι που είναι ο συνηθισμένος μέσος όρος).
«Όπως και στην Ευρώπη, η οποία δέχθηκε 25.000 Σύρους το 2012, η τάση αυτή παρουσιάζει αύξηση στη Γαλλία, αλλά παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με το σύνολο των σύρων προσφύγων στον κόσμο», σχολίασε ο Πιερ Ενρί, γενικός διευθυντής της ένωσης «Γαλλία Χώρα Ασύλου».
Σχεδόν δύο εκατομμύρια Σύροι έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους, εκ των οποίων σχεδόν 700.000 έχουν καταφύγει στον Λίβανο, 500.000 στην Ιορδανία, 400.000 στην Τουρκία και 150.000 στο Ιράκ, σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου