Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

FW: Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 40% ΤΗΣ FINANSBANK

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, August 19, 2013 12:34 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 40% ΤΗΣ FINANSBANK

 

 

Ποσοστό μέχρι 40% της Finansbank αναμένεται να παραχωρήσει μέσα στο Φθινόπωρο η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από κύκλους του management. Kρίσιμο ζήτημα αποτελεί η...
κεφαλαιοποίηση με την οποία θα πωληθεί το ποσοστό της Finansbank, καθώς το τούρκικο χρηματιστήριο έχει υποστεί σημαντική πτώση τους τελευταίους μήνες, και οι προσδοκίες για την πορεία την οικονομίας έχουν υποβαθμιστεί. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι πριν από τρεις μήνες περίπου έκθεση της Μoody's αναφερόταν με τα καλύτερα λόγια για τις προοπτικές της τούρκικης οικονομίας και του τουρκικού τραπεζικού συστήματος.

Κατά τον τρόπο αυτό αναμένεται, πρώτον, να συνεχιστεί σε σημαντικό βαθμό η κεφαλαιακή ενίσχυση και θωράκιση της τράπεζας, ενόψει μάλιστα μιας κατάστασης που ενδεχομένως να ανεβάσει τις επισφάλειες και τα κόκκινα δάνεια στην οικονομία.

Η μετοχή της Εθνικής έχει σημειώσει σημαντική ανάκαμψη τις τελευταίες δέκα ημέρες ξεπερνώντας τα τρία ευρώ, ευρισκόμενη όμως ακόμα και σήμερα χαμηλότερα από την τιμή που έγινε η αύξηση κεφαλαίου (πάνω από τέσσερα ευρώ).

Από την άλλη πλευρά πρέπει να σημειωθεί ότι οι σημερινές τιμές αντιστοιχούν σε ένα reverse split δηλαδή τα σημερινά τρια ευρώ είναι κατ' ουσίαν 30 σεντς σύμφωνα με τις τιμές που είχαν διαμορφωθεί προ τις τιμές του reverse split .

Παράλληλα η διοίκηση της Εθνικής έχει προετοιμάσει την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θυγατρικών εταιρειών όπως του τομέα του real estate για να ενισχύσουν τον όμιλο.

Πηγή: www.newmoney.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου