Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

FW: ''ΑΓΚΑΘΙ'' ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ Η ΕΛΛΑΔΑ ;

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, August 22, 2013 10:09 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΑΓΚΑΘΙ'' ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ Η ΕΛΛΑΔΑ ;

 

 

«Άρωμα Ελλάδας» έχει η προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία, καθώς το ελληνικό πρόβημα έχει αναδειχθεί σε μείζον αντικείμενο αντιπαράθεσης και, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της «άτρωτης» καγκελαρίου...

Η Ελλάδα φαίνεται να αναδεικνύεται σε μείζον «αγκάθι» για την παράταξη της Άγκελα Μέρκελ, γεγονός που προσπαθεί να εκμεταλλευτούν οι Σοσιαλδημοκράτες για να ενισχύσουν τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Nordwest Zeitung, ο βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και κομματικός φίλος της Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, ασκεί κριτική στην πολιτική της Μέρκελ για το ελληνικό πρόβλημα τονίζοντας ότι «αγοράζουμε χρόνο μάλλον παρά λύνουμε τα προβλήματα στη ρίζα τους».
Ο Μπόσμπαχ επιμένει ότι τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. «Η χώρα δεν διαθέτει οικονομική δύναμη και δεν είναι διεθνώς ανταγωνιστική για να μπορέσει με τις δικές της δυνάμεις να βγει στις αγορές». Ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής ανήκει σε αυτούς που θεωρούν εντελώς λανθασμένη την πολιτική διάσωσης του ευρώ και στο παρελθόν έχει ψηφίσει κατά των πακέτων διάσωσης της Ελλάδας.
Επικριτικός απέναντι στη στρατηγική της καγκελαρίου ως προς το ελληνικό πρόβλημα εμφανίστηκε και ο Φρανκ Σέφλερ από τους Φιλελευθέρους. Στη εφημερίδα Passauer Neuen Presse προανήγγειλε ότι θα καταψηφίσει στη Βουλή όλα τα επόμενα πακέτα διάσωσης.
«Το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα ήταν από την αρχή ένα απατηλό δημιούργημα. Οι σωτήρες έκαναν συνεχώς λογιστικές κατασκευές, τα φορολογικά έσοδα και η οικονομική ανάπτυξη δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και επιπλέον τα ποσά που υπολογίζονταν από τις ιδιωτικοποιήσεις ήταν παράλογα» ανέφερε ο Σέφλερ.
Σε προεκλογική του εμφάνιση στο Ντέτμολντ μαζί με τον Πεερ Στάινμπρουκ, ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ κατηγόρησε τη Μέρκελ ότι δεν είπε την αλήθεια για το πραγματικό κόστος της κρίσης και ότι ετοιμάζεται για ένα ακόμη μεγάλο ψέμα, απαιτώντας σαφήνεια για το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει ο γερμανός φορολογούμενος.
«Με συγκάλυψη και απόκρυψη δεν κερδίζει κανείς την εμπιστοσύνη του λαού, παρά μόνο με σαφήνεια», δήλωσε ο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Στόχος του έμπειρου σε θέματα προεκλογικής τακτικής Σρέντερ είναι να αποδείξει ότι τελικά η «άτρωτη» καγκελάριος έχει «αχίλλειο πτέρνα», τη στρατηγική επίλυσης της κρίσης που είναι λανθασμένη και τελικά επιζήμια για τους Γερμανούς.
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάιερ ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, με αυτήν την άποψη συντάσσονται και οι Πράσινοι, ενώ η Αριστερά αιτείται να γίνει συζήτηση στη Βουλή στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν τη διάλυσή της για τις εκλογές.
«Η Βουλή θα πρέπει να δώσει τέλος σε αυτές τις μέρες χάους και να συζητήσει σε ειδική συνεδρίαση για την Ελλάδα» είπε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ζάρα Βάγκενκνεχτ. Η ηρεμία μιας σχεδόν «απαθούς» προεκλογικής εκστρατείας φαίνεται να τελειώνει. Η «καυτή» προεκλογική αντιπαράθεση τώρα αρχίζει, καταλήγει η εφημερίδα.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου