Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

FW: ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, August 19, 2013 10:38 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

 


Την υπουργική απόφαση που καθορίζει το νέο τρόπο επιβολής και το ύψος των προστίμων για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, θα παρουσιάσει σήμερα Δευτέρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Τα στοιχεία του ΣΕΠΕ δείχνουν...
κατακόρυφη αύξηση της αδήλωτης εργασίας, καθώς από 25% το 2010 και 30% το 2011, έφθασε το 38,2% το 2012 και το 38,4% το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά αφού οι έλεγχοι γίνονται στοχευμένοι σε χώρους για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ή καταγγελίες.

Τα στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας, της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ και της Οικονομικής Αστυνομίας ξεκίνησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα από την 1η Αυγούστου και οι οποίοι θα διαρκέσουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε κλάδους που εμφανίζουν υψηλή παραβατικότητα και θα διεξάγονται από μεικτά κλιμάκια των εμπλεκομένων υπηρεσιών. Οι περιοχές που έχουν επιλεγεί κατά προτεραιότητα είναι κυρίως νησιωτικές αλλά και ηπειρωτικές με μεγάλη τουριστική κίνηση.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου