Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

FW: ΓΙΑΤΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, August 19, 2013 10:17 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΓΙΑΤΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

 


Αμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στην πληροφορία ότι ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Σταύρος Σταυρίδης πέταξε για Κεφαλονιά με το ιδιωτικό τζετ ενός εκ των αγοραστών του ΟΠΑΠ λίγες ώρες μετά τη σύναψη της...
μεγάλης συμφωνίας για την πώληση του οργανισμού. Με μια λιτή ανακοίνωση τριών γραμμών, την Κυριακή το μεσημέρι, το υπουργείο Οικονομικών έπαψε από τα καθήκοντά του τον κ. Σταυρίδη μετά τα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων για τη μετάβασή του στη Κεφαλονιά με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Τη λύπη του που έφερε σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, εξέφρασε ο Σταύρος Σταυρίδης, λίγες ώρες έπειτα από την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Σταυρίδης είπε ότι δεν μπορεί να κρύβει πια με ποιους συνομιλεί και με ποιους ταξιδεύει, αναφερόμενος στο ότι δέχθηκε να μεταβεί αεροπορικώς στην Κεφαλονιά με το ιδιωτικό τζετ ενός εκ των αγοραστών του ΟΠΑΠ.

Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κατανοεί ότι μπορεί να δημιούργησε «κακές εντυπώσεις», αλλά υπογράμμισε ότι δεν είχε κανένα λόγο να το κρύψει.

«Δεν έκανα κάτι μεμπτό, έκανα κάτι πρακτικό. Αρκετά με την υποκρισία σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Σταύρος Σταυρίδης, εξηγώντας πως ο κ. Μελισσάνιδης προσφέρθηκε απλά να τον μεταφέρει με το αεροπλάνο του.

«Δεν με κάλεσε να κάνω μια εβδομάδα διακοπές μαζί του», πρόσθεσε.

«Είμαστε βορά σε μια δημοσιότητα που είναι αμείλικτη. Η κοινωνία μας πρέπει να πάει μπροστά και θα πάει όταν εξυπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον σωστά και με διαφάνεια», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, αποδέχεται την απόφαση του κ. Στουρνάρα και δεν τη θεωρεί υπερβολική καθώς «κινούμαστε σε ένα πολίτικο σύστημα που είναι ευάλωτο στις πιέσεις».

«Η κοινωνία πιέζει προς τη λάθος κατεύθυνση και αυτό δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στον πολιτικό κόσμο να ανταποκριθεί», εξήγησε ο κ. Σταυρίδης.

Ακόμη, ο Σταύρος Σταυρίδης είπε ότι ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ έρχεται σε επαφή με όλους τους επιχειρηματίες και ξεκαθάρισε ότι δεν ταυτίζεται με παλιούς διοικητές υπηρεσιών οι οποίοι «καταλήστεψαν την Ελλάδα».

Τέλος, όσον αφορά στην επίμαχη φωτογραφία με την αεροσυνοδό, με την οποία πόζαρε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Κεφαλονιά, ο κ. Σταυρίδης αποκάλυψε ότι την προώθησε κατά λάθος σε τοπική εφημερίδα μέσω email.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου