Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

FW: BILD : Η ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, August 19, 2013 8:29 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: BILD : Η ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 


Οι εξτρεμιστές τη Αλ Κάιντα, σχεδιάζουν επιθέσεις στα σιδηροδρομικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Bild. Η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα...
επικαλείται για τις πληροφορίες της, πηγές προσκείμενες στις μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, οι επιθέσεις αυτές θα μπορούσαν να λάβουν τη μορφή πράξεων δολιοφθοράς στις γραμμές, ή σε σήραγγες, αλλά ακόμη και τοποθέτηση βομβών σε αμαξοστοιχίες.

Σύμφωνα με την Bild, οι πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές επιθέσεις, προέρχονται από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), η οποία έχει υποκλέψει μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ ανώτερων στελεχών της Αλ Κάιντα, πριν από λίγες εβδομάδες.

Για το λόγο αυτό, οι γερμανικές αρχές παρακολουθούν περισσότερο από δύο εβδομάδες το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, όπως σταθμούς μετεπιβίβασης, αλλά ιδιαίτερα το δίκτυο των γραμμών που χρησιμοποιούνται από τις γερμανικές αμαξοστοιχίες υψηλής ταχύτητας. Oπως γράφει η εφημερίδα οι γερμανικές αρχές, έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα διακριτό σύνολο πρόσθετων μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και φρουρών με πολιτική περιβολή.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου