Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

FW: ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ...ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ (Νο 2)

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, August 19, 2013 5:56 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ...ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ (Νο 2)

 

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

Αγαπητό Fimotro,

Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν για την περίφημη λίστα μοριοδότησης η οποία... αμφισβητείται ανοικτά από παντού αφού έχουν... 

αποκλειστεί ικανοί επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων και δεν επιλέχτηκαν... ούτε καν πχ... δημοσιογράφοι άνεργοι μέλη της ΕΣΗΕΑ όπου θα έπρεπε να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα...παρότι είχαν υποστεί και ανάλογη πολιτική δίωξη από προηγούμενους διαγωνισμούς του ΓΑΠ της... ΕΡΤ!

Ο Παντελής Καψής παραδέχεται τα... λάθη της λίστας στην μοριοδότηση και καλεί μέσω Μάναλη στο κτίριο της Μουρούζη  20-21 Αυγούστουόπως μαθαίνουμε όσους ενδιαφερόμενους... λάβουν sms (!) και δεν έχουν συμπληρώσει την αίτησή τους σωστά για διόρθωση !

Ενώ θα μπορούν όλοι οι συμμετέχοντες να... βλέπουν την μοριοδότησή τους ατομικά.

Πάντως στο μέγαρο Μαξίμου έχει κατακλυστεί από αντιδράσεις καταγγέλλοντας την αδιαφάνεια των επιλογών της λίστας!

Τεχνικοί... υποστηρίζουν ότι... κανείς από τους επιλεχθέντες δεν μπορεί να υποστηρίξει τεχνικά την λειτουργία του δικτύου εκπομπής ενώ έμπειρα ονόματα της λίστας δεν θα αποδεχθούν την πρόσληψή τους και το "φιάσκο" με τα λάθη της λίστας!

Ήδη ομάδα από δημοσιογράφους θα ...καταγγείλει την λίστα στον εισαγγελέα ...(περιμένει τα οριστικά αποτελέσματα) ζητώντας την απόσυρσή της αφού μοριοδοτούνται παραπάνω (ε;) απόφοιτοι Λυκείου ΔΕ και Τεχνικής εκπαίδευσης ΤΕ από αποφοίτους Πανεπιστημίου ΠΕ !!!

Πρώτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι οι επιλογές έγιναν από την διευθυντική... ομάδα της παλιάς ΕΡΤ κατ το οποίο βάζει στο στόχαστρο τους κκΚαψή-Μάναλη και την ομάδα του αφού τους έγιναν συμβάσεις 2+2 ετών χωρίς καμία διαδικασία παρότι οι θέσεις προβλέπονταν στην λίστα μοριοδότησης για δύο μόνο μήνες!

Δεν έχουν αναγγελθεί με διασταύρωση δικαιολογητικών ακόμα οι προσλήψεις , ο κ.Καψής δηλώνει ότι θα βγουν στον αέρα στην"ΔΤ" και οι πρώτες εκπομπές επισφραγίζοντας ουσιαστικά και τις προσλήψεις όπως έχουν!

Ανακοίνωση έβγαλε και η ΠΟΣΠΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΠΟΣΠΕΡΤ Δημοσιογράφων ΕΡΤ

Άλλο ένα δείγμα για το πώς θεωρεί τη διαφάνεια και την αξιοκρατία έδωσε η κυβέρνηση και ο κ. Καψής με την ανακοίνωση των 577 «επιτυχόντων» της πρώτης πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση του μορφώματος της Δ.Τ.Στη λίστα αυτή καταγράφονται κραυγαλέες περιπτώσεις αναξιοκρατίας και παραβίασης ακόμα και των κριτηρίων της ίδιας της προκήρυξης.

·  Παράδειγμα πρώτο. Τρεις οικονομικοί συντάκτες, ισάριθμοι παρουσιαστές και αρκετοί ρεπόρτερ εργάζονται ήδη σε άλλο μέσο.

·  Παράδειγμα δεύτερο. Συνεργάτης του υπουργού ,Σίμου Κεδίκογλου επιλέχθηκε «αξιοκρατικά» για το πολιτικό ρεπορτάζ.

·  Παράδειγμα τρίτο. Εργαζόμενοι της ΕΡΤ παρά την πριμοδότηση των 200 μορίων βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη από «εκλεκτούς» χωρίς τυπικά προσόντα και κοινωνικά κριτήρια.

·  Παράδειγμα τέταρτο. Μουσική παραγωγός εμφανίζεται πρώτη στην κατάταξη των εικονοληπτών.

·  Παράδειγμα πέμπτο. Μηχανικός αυτοκινήτων, 55 ετών, επιλέχθηκε για τη θέση εναερίτη συντηρητή ιστών.

·  Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εμπλοκή με τη δικαιοσύνη.

 

Όσο για την πολιτική συμφωνία για τη στελέχωση του μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης με 2000 εργαζόμενους της ΕΡΤ, πήγε και αυτή περίπατο μιας και αρχικά ο κ. Καψής την κούρεψε κατά 20% και στην λίστα πλέον των 577, οι δημοσιογράφοι που έχουν επιλεγεί για τη Δ.Τ είναι πάνω από 30% εκτός ΕΡΤ.

Ο κ. Καψής χαρακτήρισε αυτό το προφανές «μαγείρεμα» «λάθη που θα διορθωθούν» και μετά τη δημόσια κριτική έκανε λόγο για δυνατότητα ενστάσεων που δεν προβλεπόταν αρχικά. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει φρούδες ελπίδες σε όσους δεν έχουν ακόμα πειστεί για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά το χαρακτήρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αυτό που προσφέρει μια δίμηνη σύμβαση είναι μια ευκαιρία…επισφαλούς εργασίας σε έναν ανυπόστατο φορέα. Πολλοί συνάδελφοι οδηγήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση ύστερα και από τις αμφιλεγόμενες προτροπές διάφορων δικηγόρων και όχι μόνο.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ζωγραφίσει το μέλλον με τα καλύτερα χρώματα. Η ίδια κυβέρνηση που προσπάθησε να σβήσει το παρελθόν και μαύρισε το παρόν.

Υπολογίζουν πολύ στη συναίνεση των εργαζομένων της ΕΡΤ. Έχουν μεγάλη ανάγκη για συνενόχους. Για ανθρώπους πρόθυμους να νομιμοποιήσουν το «μαύρο». Για κομιστές της προπαγάνδας τους.

Όποιος έτυχε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα ΕΡΤ ή να ακούσει αυτό της ΕΡΑ, ιδίως το τελευταίο διάστημα, καταλαβαίνει αμέσως τι δουλειά γίνεται εδώ. Εδώ που χτυπάει η καρδιά της πραγματικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Έκτακτα δελτία για φωτιές και σεισμούς, μαραθώνια κάλυψη επίσκεψης Σαμαρά σε Ομπάμα. Είμαστε το μοναδικό κανάλι που συνεχίζει να έχει ενημερωτική ζώνη τα Σαββατοκύριακα. Ένα από τα λίγα ραδιόφωνα που συνεχίζει να έχει, εν μέσω θέρους, 24ωρο ζωντανό πρόγραμμα. Και αυτά παρά τις άπειρες δυσκολίες που έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε.

Αυτή είναι η ΕΡΤ που πρέπει να στηριχτεί. Αυτή είναι η πραγματική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η ΕΡΤ που έχει αγκαλιάσει ολόκληρη η κοινωνία. ΗΕΡΤ των 10 εκατομμυρίων μοναδικών τηλεθεάσεων και 1,7 εκατομμυρίων μοναδικών ακροάσων μέσω ίντερνετ σε 63 ημέρες. Αυτή η ΕΡΤ θα πρέπει να είναι η ΕΡΤ όλων.

Καλούμε τους συναδέλφους που υπέβαλαν αίτηση για το μόρφωμα της Δ.Τ να ενωθούμε και πάλι όλοι μαζί. Να μη βρεθούμε απέναντι αλλά δίπλα, δίπλα, για να συνεχίσουμε να παράγουμε καθημερινό ενημερωτικό πρόγραμμα.

Να σκεφτούν διπλά τι σημαίνει αυτή η υπογραφή για το μέλλον το δικό τους, της ΕΡΤ και των υπολοίπων εργαζομένων.

Εφιστούμε επίσης την προσοχή σε όσους έχουν επιλέξει να στελεχώσουν την Δ.Τ να είναι πολύ προσεκτικοί με τη σύμβαση που θα κληθούν να υπογράψουν και τους ενημερώνουμε ότι είναι παράνομο να εργαστούν χωρίς να έχουν συνάψει κάποια σχέση εργασίας.

·  Υ.Γ.: Νομίζω ότι ο προβληματισμός συνεχίζεται για τις συμβάσεις (κάτω από το τραπέζι) της διευθυντικής ομάδας 2 συν δυο ετών ενώ όλοι αναμένουν τα τελικά αποτελέσματα για να κινηθούν προς τον... εισαγγελέα που θα φέρει πίσω για πολλούς μήνες την δημιουργία της... ΝΕΡΙΤ ενώ σήμερα τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου που ανακοίνωσε ο Παντελής Καψής θέλουν να... παραιτηθούν αφού βλέπουν ότι γίνονται... καραμπινάτα λάθη που θα τους φέρουν σε μεγάλα προβλήματα όλους μαζί !!!

Σας ευχαριστώ..


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου