Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

FW: KOINEΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ - ΗΠΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, August 19, 2013 9:16 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: KOINEΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ - ΗΠΑ...

 

Εν μέσω της χαλάρωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, ξεκίνησαν οι ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών, που περιλαμβάνουν ...
μεταξύ άλλων τη μεγάλη άσκηση προσομοίωσης μιας επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα.
Παρότι μεγάλο μέρος των ασκήσεων προσομοίωσης είναι εικονικές, σε αυτές συμμετέχουν περίπου 80.000 στρατιώτες της Νότιας Κορέας και οι περίπου 25.000 αμερικανοί στρατιώτες, που σταθμεύουν στο νότιο τμήμα της χερσονήσου όλο το χρόνο.
Οι προηγούμενες ετήσιες ασκήσεις εξόργιζαν την Πιονγκγιάνγκ, η οποία τις χαρακτήριζε πρόκληση και πρόβα εισβολής. Φέτος, ωστόσο, οι επικρίσεις από το βόρειο γείτονα είναι λιγότερες, καθώς μετά από μήνες εντάσεων στη χερσόνησο, οι δύο χώρες έχουν ξαναρχίσει, τις τελευταίες εβδομάδες, διμερείς επαφές και ήδη ανακοίνωσαν αρκετές συμφωνίες.
Η Σεούλ και η Πιονγιάνγκ έχουν συμφωνήσει να επαναλειτουργήσει η βιομηχανική ζώνη Κάε σονγκ, που είναι κλειστή από τον Απρίλιο, και να επαναλάβουν την επανένωση - για λίγες μέρες – των οικογενειών που χωρίστηκαν με το τέλος του Πολέμου της Κορέας πριν από 60 χρόνια. Οι τελευταίες παρόμοιες συναντήσεις συγγενών οικογενειών έγιναν το 2010.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου