Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

FW: ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ ΛΟΓΩ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, August 19, 2013 11:37 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ ΛΟΓΩ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

 


Τριάντα-έξι κρατούμενοι πέθαναν χθες από ασφυξία που προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνων, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Τα δακρυγόνα τα έριξε η αστυνομία πιθανότατα για να αποτρέψει απόπειρα...
απόδρασης.
Το φονικό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα, και οι 36 κρατούμενοι, όλοι μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, πέθαναν από ασφυξία από τα δακρυγόνα και τις βόμβες αερίου που έπεσαν μέσα στο όχημα που τους μετέφερε σε μια φυλακή κοντά στο Κάιρο.
Οι ισλαμιστές κρατούνταν καθώς είχαν απαγάγει έναν αστυνομικό και επιχείρησαν να δραπετεύσουν, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών, από μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε συνολικά περισσότερους από 600 ισλαμιστές κρατούμενους.
Η συμμαχία των ισλαμιστών ενάντια στο πραξικόπημα, η οποία διοργανώνει εκδηλώσεις διαμαρτυρίες, κατά της αποπομπής του ισλαμιστή προέδρου Μόρσι, κατήγγειλε τη «δολοφονία» των κρατουμένων και ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 52 κρατούμενοι
Περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές και στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνελήφθησαν μέσα σε πέντε ημέρες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών. Η Αίγυπτος είναι ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, με το στρατό να ελέγχει τις κύριες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, ενώ το υπουργείο Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι τα τζαμιά θα είναι πλέον κλειστά μετά από τις ώρες της προσευχής, σε μια σαφή προσπάθεια να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου