Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

FW: ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΥΡΙΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, August 19, 2013 9:23 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΥΡΙΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

 

 

Σύσκεψη στο Μαξίμου, αύριο Τρίτη, στις 10 το πρωί, συγκάλεσε ο πρωθυπουργός. Θα συμμετάσχουν όλοι οι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς που εμπλέκονται στην αξιολόγηση της τρόικας τον...
Σεπτέμβριο.

Ήδη την Κυριακή μίλησε με πολλούς από αυτούς και έχουν ειδοποιηθεί για τη συνάντηση της Τρίτης.

Κατά τις ολιγοήμερες διακοπές του, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από όλους τους υπουργούς που έχουν ακόμη εκκρεμότητες, κυρίως στα θέματα των αλλαγών στο Δημόσιο, να έχουν κλείσει όλα τα ζητήματα μέχρι το τέλος Αυγούστου ενώ της συνάντησης της Τρίτης αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για την ετοιμότητα της κυβέρνησης στο κρίσιμο πεδίο της κινητικότητας του Δημοσίου, καθώς, σε αυτή τουλάχιστον, τη φάση, η Αθήνα θα είναι έτοιμη να παραδώσει τη σχετική λίστα στην τρόικα. Αντιθέτως, για το επόμενο κύμα, που θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου, η ανησυχία είναι διάχυτη, αφού όπως όλοι αναγνωρίζουν, η δυνατότητα μαζικών μετακινήσεων έχει ελαχιστοποιηθεί.

Πέραν της κινητικότητας, η κυβέρνηση καλείται να ετοιμάσει το σχέδιό της για την αναδιάρθρωση των αμυντικών συστημάτων και την αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ, να προχωρήσει στην επόμενη φάση της επέκτασης της επένδυσης της COSCO στον ΟΛΠ κ.ά.

Το μεγάλο στοίχημα, όμως, παραμένει η πορεία των εσόδων, από την οποία θα κριθεί εν πολλοίς η δυνατότητα της Αθήνας να παγώσει τη συζήτηση για νέα μέτρα στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά και να ανοίξει παράθυρο για σταδιακή αλλαγή της πολιτικής σκληρής λιτότητας. Το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα υπάρξει σημαντική αύξηση των εσόδων, λόγω της καταβολής των φόρων εισοδήματος, Ακίνητης Περιουσίας κ.ά.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/240031/suskepsi-sto-maximou-enopsei-troikas-/#ixzz2cO3UuMni
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου