Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

FW: ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Sunday, August 18, 2013 11:38 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

 


Η κυβέρνηση αναζητά τρόπο να ξεπεράσει τις ενστάσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης για την κυοφορούμενη άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που ισχύει ως το τέλος του 2013. Σύμφωνα με...
δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», στο νέο σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο προβλέπονται συγκεκριμένα κριτήρια, που θα λειτουργούν ως ασπίδα για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο.
Ειδικότερα:
-Διασφάλιση των ανέργων, τρίτεκνων και πολύτεκνων.
-Καθορίζεται ως μέγιστος χρόνος προστασίας τα πέντε χρόνια, ώστε να μην γίνουν κατασχέσεις για τα «κόκκινα» δάνεια της περιόδου της κρίσης. Για παράδειγμα εάν ένα ακίνητο πήρε αναστολή πλειστηριασμού το 2008-2009 θα βγει το 2014, εκείνο που έλαβε προστασία το 2010 θα βγει το 2015 κοκ.
-Μειώνεται το όριο αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, από 200.000 ευρώ στις 180.000 ή και χαμηλότερα για να καλυφθούν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
-Ερώτημα είναι πού θα τεθεί ο πήχης για το ύψος του ανεξόφλητου δανείου.
Στο υπουργείο Ανάπτυξης θεωρούν ότι δεν μπορεί να έχει την ίδια αντιμετώπιση ένας δανειολήπτης, ο οποίος πλήρωσε μερικές δόσεις και μετά σταμάτησε χωρίς να προβεί σε ρύθμιση, με έναν που έχει αποπληρώσει το κεφάλαιο ή μεγάλο μέρος των τόκων.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου