Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

FW: ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΦΑΠ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Sunday, August 18, 2013 11:57 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΦΑΠ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

 

Το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι φορολογούμενοι καθώς μέχρι το τέλος Αυγούστου θα πρέπει να καταβληθούν η πρώτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2012, καθώς...
και η πρώτη δόση του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, για όσες δηλώσεις εκκαθαρίστηκαν έως το τέλος Ιουλίου.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ανακοίνωσε ότι αποστέλλονται τις επόμενες ημέρες στους φορολογούμενους τρεις νέες σειρές εκκαθαριστικών σημειωμάτων φόρου εισοδήματος (η 5η, η 6η και η 7η).

Από αυτές, οι δύο πρώτες έχουν ημερομηνία εκκαθάρισης την 30 και 31 Ιουλίου 2013 οπότε η πρώτη δόση του φόρου του εκκαθαριστικού θα πρέπει να καταβληθεί ώς το τέλος Αυγούστου. Η τελευταία έχει ημερομηνία εκκαθάρισης την 14 Αυγούστου οπότε η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί ώς το τέλος Σεπτεμβρίου (στην περίπτωση αυτήν οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο σε δύο διμηνιαίες δόσεις, σε αντίθεση με τους πρώτους που θα έχουν περιθώριο τριών δόσεων έως το τέλος του έτους).

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εφιστά στην προσοχή των φορολογούμενων σχετικά με την 5η και 6η αποστολή εκκαθαριστικών λόγω της περιόδου διακοπών που διανύουμε και δεδομένου ότι η πρώτη δόση αυτών θα πρέπει να καταβληθεί ώς το τέλος Αυγούστου. Γι' αυτό συνιστά στους φορολογούμενους να ενημερωθούν μέσω του TAXISnet για το ποσό της εκκαθάρισης και για τις ταυτότητες οφειλής είτε των δόσεων είτε της ολικής εξόφλησης.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου