Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

FW: ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Sunday, August 18, 2013 9:22 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

 


«Οχι» στην παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λέει το υπουργείο Οικονομικών. Χθες ανακοίνωσε πως δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην...
υποβολή και ο υπολειπόμενος αριθμός δηλώσεων εκτιμάται πως μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 30 Αυγούστου.
Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 4,8 εκατ. δηλώσεις, δηλαδή έχει ξεπεραστεί πάνω από 11% ο περσινός αριθμός υποβολών για την ίδια ημερομηνία.
«Συνεπώς, δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στις υποβολές πέρα από τις 30 του μήνα» προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Να σημειωθεί πως ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση της έβδομης παρτίδας εκκαθαριστικών και πλέον έχουν εκκαθαριστεί 3,94 εκατ. δηλώσεις.
Από αυτές 1,89 εκατ. δηλώσεις ή το 48% του συνόλου είναι χρεωστικές με το μέσο ποσοστό φόρου να ανέρχεται στα 1.214,5 ευρώ.
Οι πιστωτικές ανέρχονται σε 1,33 εκατ., με μέσο ποσό επιστροφής τα 267 ευρώ. Οι υπόλοιπες είναι μηδενικές. Επιπρόσθετα ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση του ΦΑΠ για το 2012 με την αποστολή σημειωμάτων σε 482.201 ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ο φόρος
Το ποσό φόρου που βεβαιώθηκε φθάνει τα 489 εκατ. ευρώ και στόχος είναι εξ αυτών να εισπραχθούν 300 με 320 εκατ. ευρώ.
Εξάλλου ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης μιλώντας χθες στον «ΣΚΑΪ» τόνισε πως είναι προτιμότερο να κλείσουν οι επιχειρήσεις με υψηλές οφειλές παρά να συνεχίσουν να λειτουργούν παράγοντας νέα ελλείμματα για το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία και παράλληλα να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζομένους τους.
Για το θέμα της υπερφορολόγησης των νοικοκυριών σημείωσε πως το πόσο από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων θα είναι φέτος 2 δισ. ευρώ μικρότερο σε σύγκριση με πέρυσι.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου