Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

FW: ''H ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΒΟ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, August 22, 2013 11:23 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''H ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΒΟ''...

 

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων ζητεί η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης...

Σε σχετική επιστολή της τονίζει αφενός μεν ότι η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να αντέξει το κλείσιμο της ΕΛΒΟ, με την ανεργία να αγγίζει το 35% και με εκατοντάδες επιχειρήσεις-δορυφόρους να ακολουθούν το αρνητικό «ντόμινο», αφετέρου δε ότι η ΕΛΒΟ παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στον τομέα της εξωστρέφειας και συγκεκριμένα:

  • Στις αρχές Ιουλίου, δέχθηκε επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του υπουργείου Αμυνας του Ιράκ, στην οποία εκφράστηκε επίσημο ενδιαφέρον για διάφορους τύπους οχημάτων και εκτιμάται ότι θα προκύψουν για την ΕΛΒΟ συμβάσεις με το Ιράκ άνω των 250 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα τετραετίας.
  • Διεκδικεί από την κατασκευάστρια εταιρεία KMW τη συναρμολόγηση 270 τεθωρακισμένων αρμάτων LEO2 της Σαουδικής Αραβίας.
  • Εχει ξεκινήσει επαφές με το υπουργείο Αμυνας της Μποτσουάνας για την αναβάθμιση 50 τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου SK105.
  • Προωθεί οχήματα 4x4, με οπλικά συστήματα, για τη Σαουδική Αραβία και πολιτικά οχήματα στη Λιβύη.

Το ΕΚΘ υπογραμμίζει ακόμη τη σημαντική μείωση των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας, από 32,7 εκατ. ευρώ της χρήσης 2009, σε 19,2 εκατ. ευρώ για το 2012, με πρόβλεψη 16,5 εκατ. ευρώ για το 2013 και κάτω των 15 εκατ. για το 2014.
Πηγή : naftemporiki.gr


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου