Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

FW: ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 

 

Feed: 1
Posted on: Wednesday, August 01, 2012 9:10 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 

Η Ιπποκράτους παρά την απόφαση «να μην ειπωθεί τίποτα περισσότερο διότι η χώρα πρέπει να έχει ενιαίο και ισχυρό εσωτερικό μέτωπο» προχώρησε αργά το βράδυ σε μια άτυπη ενημέρωση που έριξε λάδι στην ενδοκυβερνητική φωτιά που σοβεί. Οι...
επιτελείς του ΠΑΣΟΚ εμφάνιζαν ως λανθασμένη την «άμεση και βιαστική» αποδοχή της λογικής πως η λήψη των πρόσθετων μέτρων 11,5 δισ. είναι προϋπόθεση για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. Κι αυτό διότι όπως ανέφεραν η πίεση για λήψη πρόσθετων μέτρων δεν θα σταματήσει πουθενά και θα έχει μικρή σημασία η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.
«Τα 11,5 δισ. έχουν νόημα μόνο αν σε συνδυασμό με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης 2,6% του ΑΕΠ το χρόνο, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους σε επίπεδο 120% του ΑΕΠ το 2020» έλεγαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τόνιζαν πως αν τα μέτρα ληφθούν υπό τις συνθήκες αυτές, θα προκαλέσουν, κατά τους υπολογισμούς της τρόικας, πρόσθετη βαθύτερη ύφεση τουλάχιστον 3,5% του ΑΕΠ το 2013, ενώ η ύφεση θα συνεχιστεί και για το 2014.
Μομφή
Στην ίδια διαρροή ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς οι αιχμές κατά της ΝΔ. Και κυρίως η αποστροφή «είναι επίσης εσφαλμένο και άδικο για τη χώρα, αλλά και την κυβέρνηση συνεργασίας, την ώρα που κάποιοι, όπως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αγωνίζονται να πείσουν την τρόικα -κάτι που είναι βεβαίως δύσκολο, αλλά αναγκαίο- κάποιοι άλλοι να εκπέμπουν το μήνυμα ότι αυτό που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ στις επαφές του δεν είναι εφικτό. Αυτή η στάση δεν κατανοεί τις αντοχές της οικονομίας και της κοινωνίας και βλάπτει την κυβέρνηση».
Στη άτυπη ενημέρωση απάντησε χωρίς να... απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Η κυβέρνηση δεν θα απαντήσει στην άτυπη ενημέρωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία της και κυρίως την υπευθυνότητά της» ήταν το σχετικό σχόλιο.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου