Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

FW: ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ

 

 

Feed: 1
Posted on: Wednesday, July 25, 2012 10:36 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ

 

Προνομιακές τιμές, οι οποίες θα ξεκινούν από μόλις 30 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν από τον προσεχή Οκτώβριο και για συνολικά έξι μήνες οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες, άνω των 55 χρόνων, που θα...
επιλέγουν για τις διακοπές τους την περιοχή προ του Άθω, στη Βόρεια Χαλκιδική.
Η προσφορά εντάσσεται στο πρόγραμμα «55 Plus», που αποφάσισαν να υλοποιήσουν 32 τουριστικές επιχειρήσεις (σ. σ. ξενοδοχεία, καταλύματα, οικοτουριστικές μονάδες, πρακτορεία, εστιατόρια κ.λπ.) του δήμου Αριστοτέλη, με απώτερο στόχο να πετύχουν την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 12μηνη βάση, έχοντας ως επίκεντρο το Άγιο Όρος, που αποτελεί «μαγνήτη» για χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
«Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κάτω από την ομπρέλα του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής περιοχής προ του Άθω, σε σειρά θεματικών ενοτήτων, που εστιάζουν στην προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, ο οινοτουρισμός, η γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα, η παράδοση, ο ιστορικός και ο προσκηνυματικός τουρισμός, αλλά και οι περιηγήσεις», εξηγεί στην «Η» η υπεύθυνη του Οργανισμού κ. Μαρία Πάππα.
Πληρότητες
Σε ό,τι αφορά στην υπόλοιπη Χαλκιδική, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας κυμαίνονται μεσοσταθμικά γύρω στο 80%, αυτή την περίοδο, με τους πρώην ανατολικούς να κυριαρχούν, καθώς η «δεξαμενή» της Γερμανίας έχει παρουσιάσει μείωση έως και 20%, συνεπεία της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η πτώση στους Έλληνες επισκέπτες. Ρώσοι, Ουκρανοί και Σέρβοι καταγράφουν αύξηση περίπου 10% σε σχέση με το 2011, παραδέχεται ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρ. Τάσιος, προσθέτοντας ότι μικρή ανάκαμψη διαφαίνεται και στις κρατήσεις για τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη, με συνέπεια να διατυπώνεται συγκρατημένη αισιοδοξία πως ίσως συνολικά η σεζόν να περιορίσει τη μείωση σε μονοψήφιο ποσοστό.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου