Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

FW: Ρ.ΜΑΝΤΕΛ : '' Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΤΗ ΓΥΡΙΖΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ''...

 

 

Feed: 1
Posted on: Sunday, July 29, 2012 12:29 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: Ρ.ΜΑΝΤΕΛ : '' Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΤΗ ΓΥΡΙΖΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ''...

 

Ο νομπελίστας οικονομολόγος  και '' πατέρας'' του ευρώ Ρ. Μαντέλ δεν συμφωνεί με την εκτίμηση της Ctigroup για πιθανότητες 90% στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ...
τη γύριζε μεμιάς 20 χρόνια πίσω και θα περνούσε πολύς καιρός μέχρι να επανέλθει σε επίπεδο ζωής σαν το σημερινό, αναφέρει  σε συνέντευξη του στην εφημερίδα '' Το Βήμα '', ο Καναδός νομπελίστας οικονομολόγος.
Κατά τον Μαντέλ οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν ξεπερνούν το 25% και τονίζει ότι '' η άνοδος του ελληνικού ΑΕΠ, αν και ως έναν βαθμό οφειλόταν στις κρατικές δαπάνες, υπήρξε από τις υψηλότερες πανευρωπαϊκά ως το 2008 ''.
'' Η ωφέλεια τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε τεράστια, ακόμα και όταν συνυπολογίσει κανείς πλέον τη μεγάλη πτώση του ΑΕΠ κατά 15-20% την τελευταία τετραετία ''.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος τονίζει ότι ακόμα και αν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή και την υποτιμούσε κατά 50% δε θα έλυνε το πρόβλημα της , καθώς έχει πλέον υψηλότατο χρέος.'' Κανένα σύστημα, σε καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να διατηρηθεί όταν συνδυάζει υψηλό χρέος και μεγάλα ελλείμματα'' προσθέτει χαρακτηριστικά.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου