Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

FW: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ...

 

 

Feed: 1
Posted on: Saturday, July 28, 2012 12:40 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ...

 

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αρκετά ήταν τα ειρωνικά σχόλια στο διαδίκτυο κατά την είσοδο της ελληνικής αποστολής στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων.
Αναφέρουμε μερικά μόνο για να καταλάβουμε ...
τι σκέφτονται άλλα έθνη για μας και κυρίως ποια είναι η εικόνα που περνάει η Ελλάδα προς τα έξω, κυρίως λόγω των πολιτικών χειρισμών της εντός και εκτός τειχών.
''Η Ελλάδα οδηγεί όλα τα έθνη. Προφανώς με σειρά χρέους ''.
''Αλήθεια, έχουν λεφτά οι Έλληνες για να αγοράσουν τόσο μεγάλη σημαία ; ''.
'' Η ελληνική αποστολή βγήκε πρώτη, γιατί δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν θέση πάρκινγκ για πολλές ώρες ''.
'' Η ελληνική κυβέρνηση θα πουλήσει όσα μετάλλια κατακτήσουν οι αθλητές της χώρας και θα βάλει τα χρήματα στον κρατικό προυπολογισμό ''.
'' Στο χάλκινο δοχείο που συνοδεύει την ελληνική αποστολή, μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας για την Ελλάδα ''.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα καυστικά σχόλια που έκαναν ήδη το γύρο των social media και δείχνουν πόσο καλά τα καταφέρνουν στη διαχείρηση της κρίσης οι πολιτικοί άντρες που στα χέρια τους κρατούν την τύχη του τόπου. Και για να καταλάβουμε ακόμα καλύτερα τη ζημιά που έχει υποστεί η χώρα μας στο επίπεδο της διεθνούς παρουσίας της, στο '' brand  name '' της - και χρησιμοποιώ βεβαίως σκόπιμα έναν όρο που ''τον παίζουν στα δάχτυλα οι τεχνοκράτες που                '' μαζέψαμε '' για να μας βγάλουν από το αδιέξοδο- ας σκεφτούμε αν παρόμοια σχόλια ακούστηκαν για την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία. Η απάντηση, προφανής και οι εγχώριες πολιτικές αδεξιότητες, επίσης.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου