Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

FW: ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

 

 

Feed: 1
Posted on: Wednesday, August 01, 2012 8:59 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

 

Πέθανε σε ηλικία 86 χρόνων ο αμερικανός συγγραφέας Γκορ Βιντάλ, γράφουν οι Los Angeles Times. «Ο Βιντάλ πέθανε χθες Τρίτη στο σπίτι του στο Χόλιγουντ, αφού παρουσίασε επιπλοκές από πνευμονία», δήλωσε ο ανιψιός του...
Μπερ Στιρς. σύμφωνα με την εφημερίδα. Ο Γκορ Βιντάλ γεννήθηκε το 1925. Έγραψε την πρώτη του νουβέλα, με τίτλο Williwaw, σε ηλικία 19 ετών, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα επόμενα 30 χρόνια έγραψε μυθιστορήματα, θεατρικά έργα, διηγήματα και δοκίμια, τα οποία του εξασφάλισαν όχι μόνο εμπορική επιτυχία, αλλά και πολλές τιμητικές διακρίσεις που τον έκαναν διάσημο.

Παράλληλα με το συγγραφικό του έργο είχε και πλούσια πολιτική δράση. Ως υποψήφιος των Δημοκρατικών στην πολιτεία της Νέας Υόρκης για το Κογκρέσο, πήρε τις περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο, με συγκριτικά στοιχεία μισού σχεδόν αιώνα πίσω.

Αλλα γνωστά του έργα είναι: «Οι δύο αδερφές», «Ο καλύτερος», «Το λίκνισμα της βάρκας». Το θεατρικό του έργο με τίτλο: «Επίσκεψη σε έναν πλανήτη» παίχτηκε στο Μπρόντγουεϋ και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου