Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

FW: ΜΠΑΡΟΖΟ... "ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ" ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ Μ.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ!

 

 

Feed: 1
Posted on: Sunday, July 29, 2012 5:13 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΜΠΑΡΟΖΟ... "ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ" ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ Μ.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ!

 

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
Αγαπητό Fimotro,
Είναι δεδομένο... πια ότι ο Μπαρόζο ήρθε στη Ελλάδα για να δει τον Αντώνη Σαμαρά και να συζητήσουν τα προβλήματα της Ευρώπης συνολικά αφού...
σε τρεις μήνες στη σύνοδο κορυφής η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα είναι και πάλι στο μικροσκόπιο της κομισιόν...!
Η "Ελλάδα... πρέπει και μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση" φαίνεται... να είναι η κοινή διαπίστωση και των δύο ανδρών το μόνο το οποίο που προβληματίζει είναι το "κόστος για το μάρμαρο"...!
Ο π. Ευρωβουλευτής-δημοσιογράφος Μ.Μαυρομμάτης αποτυπώνει μερικές σκέψεις για την επίσκεψη...
"Σκεπτικός...προβληματισμένος, αλλά αποφασισμένος να στηρίξει την Ελλάδα και τον Αντώνη Σαμαρά, εμφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Κομμισσιόν Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο φεύγοντας από τις Βρυξέλλες,είχε ειδοποιήσει το Μαξίμου ότι ΄΄ θα ήθελε να δει και να συζητήσει τα προβλήματα της κρίσης στην Ευρωζώνη, με τον Πρωθυπουργό ΄΄.
Έγκυροι κύκλοι των Βρυξελλών βρήκαν σωστή και επιβεβλημένη την απόφαση Μπαρόζο, δεδομένης της μεγάλης κρίσης που ξέσπασε ταυτόχρονα σε Ισπανία και Ιταλία. Επιπλέον δε απομένουν τρεις μήνες πριν από την Σύνοδο Κορυφής όπου, ο Αντώνης Σαμαράς θα ΄΄ ανοίξει τα χαρτιά του ΄΄ στους Εταίρους της ΕΕ επιδιώκοντας να πείσει τους ομολόγους του ότι ΄΄ η Ελλάδα και θέλει και μπορεί΄΄.
Απ΄ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Πρόεδρος της Κομμισσιόν, μετά το τέλος της συνάντησής του με το Έλληνα Πρωθυπουργό, εξέφρασε στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του με στενούς συνεργάτες του ΄΄το θαυμασμό του για την πίστη και αποφασιστικότητα με την οποία ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης αντιμετωπίζει τη δύσκολη στιγμή που περνά η Ελλάδα΄΄. Ενώ πρόσθεσε ΄΄ πως ο κίνδυνος είναι κοινός και ορατός για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και όχι μόνο για την Ευρωζώνη΄΄. ΄΄ Χρειάζεται κοινή προσπάθεια και συντονισμός΄΄ είπε κατά την αναχώρησή του ο Μανουέλ Μπαρόζο".

Πρέπει... να ενισχύσουμε την θέση μας και να ανακτήσουμε το κύρος μας στην Ευρώπη λέμε εμείς... αφού το κακό κλίμα του παρελθόντος δύσκολα θα ανατραπεί αφού η κρίση έχει "τσαλακώσει"...οτιδήποτε έχουμε αποκτήσει με κόπο τριγύρω μας !



Σας ευχαριστώ...


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου